19 maart 2004

Nieuwe online workshop proza-schrijven

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Waarneming
– Zintuiglijk beschrijven
– Het symbolisch detail
– Beschrijven versus Benoemen

De doelgroep voor onze workshop(s) is iedere schrijver die meer kennis wil opdoen over de principes, technieken en achtergronden van het schrijfproces en bereid is daar samen met andere schrijvers tijd en energie in te stoppen. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. De workshop duurt 10 weken, de kosten bedragen slechts 10 euro. Dit zijn administratiekosten, deelname is gratis.

Nadere informatie is te vinden op de website

http://www.schrijfweb.com – www.schrijfweb.com

Bron: schrijfweb.com

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer