De Noordboekprijs: schreeuw!

In samenwerking met uitgeverij Noordboek zijn de organisatoren op zoek naar studenten die hun literaire talenten willen loslaten op het thema SCHREEUW. De winnaar ontvangt 150 euro, eeuwige roem en een prominente plaats in de verhalenbundel, waarin de elf beste verhalen worden gepubliceerd.

Een professionele jury, bestaande uit schrijvers, een redacteur, de winnaar van vorig jaar en twee prominenten uit het studentenonderwijs, zal zich over de inzendingen buigen. De datum van de prijsuitreiking, tegelijk ook de presentatiedatum van de bundel, wordt nog bekendgemaakt.

De opdracht is duidelijk:

Schrijf een verhaal van maximaal 2000 woorden met het thema SCHREEUW en lever het vóór 26 maart a.s. in.

Voorzie de inzending van de volgende gegevens:
Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, studie (richting & jaar) en een korte toelichting: hoe kwam je op het idee voor je verhaal?

Verhalen kunnen als Word-document zonder al te veel opmaak worden ingestuurd naar: mailto:inzendingen@noordboekprijs.tk – inzendingen@noordboekprijs.tk.

Meer informatie: http://www.noordboekprijs.tk/” target=_blank>http://www.noordboekprijs.tk/.

(Bron: WdV/tm)

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer