De Noordboekprijs: schreeuw!

In samenwerking met uitgeverij Noordboek zijn de organisatoren op zoek naar studenten die hun literaire talenten willen loslaten op het thema SCHREEUW. De winnaar ontvangt 150 euro, eeuwige roem en een prominente plaats in de verhalenbundel, waarin de elf beste verhalen worden gepubliceerd.

Een professionele jury, bestaande uit schrijvers, een redacteur, de winnaar van vorig jaar en twee prominenten uit het studentenonderwijs, zal zich over de inzendingen buigen. De datum van de prijsuitreiking, tegelijk ook de presentatiedatum van de bundel, wordt nog bekendgemaakt.

De opdracht is duidelijk:

Schrijf een verhaal van maximaal 2000 woorden met het thema SCHREEUW en lever het vóór 26 maart a.s. in.

Voorzie de inzending van de volgende gegevens:
Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, studie (richting & jaar) en een korte toelichting: hoe kwam je op het idee voor je verhaal?

Verhalen kunnen als Word-document zonder al te veel opmaak worden ingestuurd naar: mailto:inzendingen@noordboekprijs.tk – inzendingen@noordboekprijs.tk.

Meer informatie: http://www.noordboekprijs.tk/” target=_blank>http://www.noordboekprijs.tk/.

(Bron: WdV/tm)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer