Van Strombolicchio tot Santander

De Antwerpse dichter Peter Holvoet-Hanssen (1960) publiceerde bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker zijn opzienbarende poëzietriptiek 'Strombolicchio. Uit de smidse van Vulcanus', 'Dwangbuis van Houdini' en 'Santander. Ontboezemingen in het vossenvel'. Vanavond betreedt Holvoet-Hanssen met het klezmertrio 'On Fidldikn Mamzer', bestaande uit Jan Robberecht (accordeon), Filip Vandebril (contrabas), en Joachim Badenhorst (klarinet), het Perdu-podium, om wat te vieren? De poëtisch muzikale intiem & theatrale reis van 'Strombolicchio tot Santander'? De magie van de queeste in het teken van getal 37? De ontdekking van nieuwe poëtische wegen? Wat er ook gevierd zal worden, ?het publiek zal een helse en hemelse rit ondergaan, terwijl Peter Holvoet-Hanssen het risico loopt bezeten te worden door personages als Sneeuwamker, Madame Blavatsky… Het klezmertrio fungeert als een ?levende schotelantenne, en ?tast de ijle golflengten af ?Wie weet belanden we, met vallen en opstaan, opbouw en afbraak, in 'de wachtkamer van Persephone'…

Bron: Stichting Perdu

AMvdP

Recent

1 augustus 2018

Blokken op Blokken

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer