29 januari 2004

Knetterende Letteren – Zaterdag 31 januari

De Galvano, de debuutroman van Stijn van der Loo, speelt zich voornamelijk af in een galvaniseerfabriek, die met stampende machines en dampende baden niet alleen het decor is, maar ook een sinister personage wordt….

Door te citeren uit werk van uiteenlopende dichters, afgewisseld met literaire anekdotes uit zijn eigen verleden, ontrafeld Simon Vinkoog in de rubriek Goede raad is vuur- een poëtische handleiding het functioneren het poëzie.

Knetterende Letteren, iedere zaterdag van 14.00-15.00 op 747 AM. De presentatie is in handen van Kenneth van Zijl. Voor meer informatie: http://www.nps.nl/knetterendeletteren – www.nps.nl/knetterendeletteren

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer