Literair Nederland op Radio 1 – zondag 11 januari

Andere gasten op zondag 11 januari:

– de actrice Ariane Schluter, die vorig seizoen de Theo dOr won voor haar rol in 'Strange Interlude' bij het Nationale Toneel. Tegenwoordig speelt ze in het nieuwste stuk van Willem Jan Otten bij Het Toneel Speelt, getiteld ?Braambos.

Jos van Waterschoot, conservator van het Multatuli-Museum in Amsterdam. In Belgie is afgelopen donderdag een tot nu toe onbekende brief van de schrijver Multatuli (1820-1887) opgedoken. De brief zat samen met twee handschriften in boeken die rond 1900 zijn gedrukt. Van Waterschoot vertelt in Opium wat de vondst van de oude Multatuli documenten zo bijzonder maakt.

Ook is er live-muziek van singer/songwriter Liesbet. Ze werd vorige maand tweede in de race om de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland.

(Uitzending gemist? Klik dan http://www.kunsttribune.nl/opium/index.asp?ID=0″ target=_parent>hier! Dan kom je automatisch op de site van Opium. Kijk onder zondag 11 januari.)

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer