9 januari 2004

Literair Nederland op Radio 1 – zondag 11 januari

Andere gasten op zondag 11 januari:

– de actrice Ariane Schluter, die vorig seizoen de Theo dOr won voor haar rol in 'Strange Interlude' bij het Nationale Toneel. Tegenwoordig speelt ze in het nieuwste stuk van Willem Jan Otten bij Het Toneel Speelt, getiteld ?Braambos.

Jos van Waterschoot, conservator van het Multatuli-Museum in Amsterdam. In Belgie is afgelopen donderdag een tot nu toe onbekende brief van de schrijver Multatuli (1820-1887) opgedoken. De brief zat samen met twee handschriften in boeken die rond 1900 zijn gedrukt. Van Waterschoot vertelt in Opium wat de vondst van de oude Multatuli documenten zo bijzonder maakt.

Ook is er live-muziek van singer/songwriter Liesbet. Ze werd vorige maand tweede in de race om de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland.

(Uitzending gemist? Klik dan http://www.kunsttribune.nl/opium/index.asp?ID=0″ target=_parent>hier! Dan kom je automatisch op de site van Opium. Kijk onder zondag 11 januari.)

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer