Pieter Steinz schrijft baken voor biblionauten

Een kijkje tussen de kaften:

– 416 karakteriseringen van auteurs uit 26 taalgebieden, van Abdolah tot Zweig; met aandacht voor hun beste werk, en met tips voor vergelijkbare boeken
– 104 enthousiasmerende samenvattingen van klassieken uit de wereldliteratuur, van de Decamerone tot Publieke werken en van De aanslag tot Der Zauberberg
 
– 52 literaire schema's rondom beroemde boeken, met een overzicht van invloeden en suggesties voor verder lezen
Р52 lijstjes met 13 boeken over ̩̩n onderwerp, van 'avonturenromans' tot 'zwendelaars'
– 26 quizzen rondom literaire thema's, van 'artsen en doctors' tot 'zinnen tot slot'

Lezen &cetera
is een luchtige en leerzame introductie tot het wereldwijde web van de fictie; een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten.

De auteur:

Pieter Steinz (1963) is recensent en redacteur literatuur van NRC Handelsblad. Voor de zaterdagbijlage schreef hij de succesrijke serie De wereldliteratuur in 52 weekends, die aan de basis van Lezen &cetera ligt. Eerder verscheen bij Uitgeverij Prometheus van zijn hand Meneer Van Dale Wacht Op Antwoord en andere schoolse rijtjes en ezelsbruggetjes.

Literair Nederland &Steinz
Deze lezer (Stacey) is zo verrukt over Lezen &cetera dat ze, aan de hand van het boek en in samenwerking met Pieter Steinz, iets leuks gaat bedenken voor Literair Nederland. Iets waar al onze lezers aan mee kunnen doen. Hoe en wat moet nog blijken. We houden jullie op de hoogte.

Lezen &cetera: Gids voor de wereldliteratuur
Pieter Steinz
uitg. Prometheus
Prijs Euro 24.95

sk

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer