1 november 2003

Pieter Steinz schrijft baken voor biblionauten

Een kijkje tussen de kaften:

– 416 karakteriseringen van auteurs uit 26 taalgebieden, van Abdolah tot Zweig; met aandacht voor hun beste werk, en met tips voor vergelijkbare boeken
– 104 enthousiasmerende samenvattingen van klassieken uit de wereldliteratuur, van de Decamerone tot Publieke werken en van De aanslag tot Der Zauberberg
 
– 52 literaire schema's rondom beroemde boeken, met een overzicht van invloeden en suggesties voor verder lezen
Р52 lijstjes met 13 boeken over ̩̩n onderwerp, van 'avonturenromans' tot 'zwendelaars'
– 26 quizzen rondom literaire thema's, van 'artsen en doctors' tot 'zinnen tot slot'

Lezen &cetera
is een luchtige en leerzame introductie tot het wereldwijde web van de fictie; een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten.

De auteur:

Pieter Steinz (1963) is recensent en redacteur literatuur van NRC Handelsblad. Voor de zaterdagbijlage schreef hij de succesrijke serie De wereldliteratuur in 52 weekends, die aan de basis van Lezen &cetera ligt. Eerder verscheen bij Uitgeverij Prometheus van zijn hand Meneer Van Dale Wacht Op Antwoord en andere schoolse rijtjes en ezelsbruggetjes.

Literair Nederland &Steinz
Deze lezer (Stacey) is zo verrukt over Lezen &cetera dat ze, aan de hand van het boek en in samenwerking met Pieter Steinz, iets leuks gaat bedenken voor Literair Nederland. Iets waar al onze lezers aan mee kunnen doen. Hoe en wat moet nog blijken. We houden jullie op de hoogte.

Lezen &cetera: Gids voor de wereldliteratuur
Pieter Steinz
uitg. Prometheus
Prijs Euro 24.95

sk

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer