Jhumpa Lahiri in de Rode Hoed, 13 november 2003

Jhumpa Lahiri is van Indiase afkomst. Ze werd in Londen geboren en groeide op in Rhode Island in de Verenigde Staten. Ze studeerde aan de Boston University, waar ze ook promoveerde op Renaissance Studies. Lahiri debuteerde met de verhalenbundel Een tijdelijk ongemak in 1999. Hiervoor kreeg ze niet alleen de Pulitzer Prize voor Fictie, maar ook de PEN / Hemingway Award voor het beste debuut en de American Academy of Arts and Letters Award. In 2002 ontving ze een prestigieuze Guggenheim Fellowship.

In haar eerste roman, De naamgenoot, volgen we twee generaties van een Indiase familie die Calcutta verlaat om het geluk in Amerika te vinden. Lahiri's personages leven in twee culturen, ze zijn nergens echt thuis en ondanks hun dappere volhardendheid lukt het ze nooit helemaal aansluiting te vinden in de Amerikaanse maatschappij.

Pieter Steinz is recensent en redacteur literatuur van NRC Handelsblad. Voor de zaterdagbijlage schreef hij de serie: 'De wereldliteratuur in 52 weken', dat onlangs in boekvorm is uitgegeven onder de titel: Lezen &cetera. Eerder verschenen van zijn hand: Meneer van Dale wacht op antwoord en het reisverhaal Drumeiland: een bedevaart naar Bob Marleys geboorte-eiland Jamaica.

Jhumpa Lahiri in de Rode Hoed
plaats: Keizersgracht 102, Amsterdam
datum: 13 november 2003
aanvang: 20.00 uur
voertaal: Engels
toegang: â?¬12,50; CJP, Pas 65, Stadspas en studenten  â?¬7.50

Kaartjes te reserveren bij het http://www.john-adams.nl/home/index_ja.html” target=_parent>John Adams Institute. Telefoon: 020 “ 6247280 of per e-mail: info@john-adams.nl.

 

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer