31 oktober 2003

Jhumpa Lahiri in de Rode Hoed, 13 november 2003

Jhumpa Lahiri is van Indiase afkomst. Ze werd in Londen geboren en groeide op in Rhode Island in de Verenigde Staten. Ze studeerde aan de Boston University, waar ze ook promoveerde op Renaissance Studies. Lahiri debuteerde met de verhalenbundel Een tijdelijk ongemak in 1999. Hiervoor kreeg ze niet alleen de Pulitzer Prize voor Fictie, maar ook de PEN / Hemingway Award voor het beste debuut en de American Academy of Arts and Letters Award. In 2002 ontving ze een prestigieuze Guggenheim Fellowship.

In haar eerste roman, De naamgenoot, volgen we twee generaties van een Indiase familie die Calcutta verlaat om het geluk in Amerika te vinden. Lahiri's personages leven in twee culturen, ze zijn nergens echt thuis en ondanks hun dappere volhardendheid lukt het ze nooit helemaal aansluiting te vinden in de Amerikaanse maatschappij.

Pieter Steinz is recensent en redacteur literatuur van NRC Handelsblad. Voor de zaterdagbijlage schreef hij de serie: 'De wereldliteratuur in 52 weken', dat onlangs in boekvorm is uitgegeven onder de titel: Lezen &cetera. Eerder verschenen van zijn hand: Meneer van Dale wacht op antwoord en het reisverhaal Drumeiland: een bedevaart naar Bob Marleys geboorte-eiland Jamaica.

Jhumpa Lahiri in de Rode Hoed
plaats: Keizersgracht 102, Amsterdam
datum: 13 november 2003
aanvang: 20.00 uur
voertaal: Engels
toegang: â?¬12,50; CJP, Pas 65, Stadspas en studenten  â?¬7.50

Kaartjes te reserveren bij het http://www.john-adams.nl/home/index_ja.html” target=_parent>John Adams Institute. Telefoon: 020 “ 6247280 of per e-mail: info@john-adams.nl.

 

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De kunst van het niets doen reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met leven.

Lees meer