Paul de Wispelaere wint Isengrimusprijs

'Paul de Wispelaere is zonder enige twijfel de eerste wetenschapper die ernstig werk heeft gemaakt van het werk en de persoon van Louis Paul Boon,' aldus de jury. De Wispelaere presenteerde in 1966 een studie over de structuur van de boeken De Kapellekensbaan en Zomer te Ter-Muren. Deze studie was de basis van alle latere teksten over deze boeken die 50 jaar geleden zijn verschenen. De Wispelaere was in Antwerpen als hoogleraar de drijvende kracht achter het Centrum voor de Boonstudie. Boon stierf in 1979 op 67-jarige leeftijd.

bron: http://www.nrc.nl – www.nrc.nl / sk

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer