Marten Toonder nieuwe topper van Lezersfeest

Het optreden tijdens het Lezersfeest van de 91-jarige Toonder is opvallend te noemen aangezien de nestor van het Nederlandse stripverhaal al jaren geen publiekelijke optredens meer verzorgt.
Dit jaar is echter de opvolger van de succesvolle uitgave Het beste van Bommel uitgekomen. In Heer Bommel overtreft zichzelf zijn opnieuw zes van Toonders meesterwerken gebundeld. Om met de woorden van de meester zelf te spreken: 'na zoveel jaren blijven de Bommelverhalen vol gespierde inhoud, en maken zij op onverbiddelijke wijze de oerkrachten los die in ons aller binnenste sluimeren'.
Reden genoeg dus om dit boek persoonlijk toe te komen lichten.

Andere topauteurs die tijdens het Lezersfeest een optreden verzorgen zijn: Joost Zwagerman, Jean M. Auel, Kees van Kooten, Oek de Jong, Tomas Ross, Mensje van Keulen en Herman Koch.
De hele avond geven bekende en minder bekende schrijvers, dichters en striptekenaars vurige voordrachten, interessante interviews en gaan zij de discussie aan met het publiek en met presentators als Frits Spits, Wilfried de Jong, Kristien Hemmerechts en Rik Zaal. Bovendien duiken er deze avond op de meest onverwachte plaatsen  theatrale verrassingen op.
De avond wordt afgesloten met een knallend eindfeest waar schrijvers en lezers uit hun dak kunnen gaan op de klanken van de DJs van Duo Penotti.

Al met al presenteert de organisatie met enige trots het programma op onder andere de website http://www.lezersfeest.nl/ – http://www.lezersfeest.nl/. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het festival maar wees er snel bij want op=op. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Donner en van Gennep te Rotterdam en bij alle vestigingen van de Bibliotheek Rotterdam.

Recent

25 april 2018

Roman als gebeurtenis

Literair Nederland - 10 jaar geleden

10 juli 2008

Saramago lezen tegen de tijdgeest
Recensie door Menno Hartman

‘De Nederlandse musea bevinden zich in een identiteitscrisis. Ze lijken niet te weten waar hun eigenlijke taak ligt: bij kunst of bij entertainment.’ schreef Janneke Wesseling in het NRC-Handelsblad van zaterdag 30 oktober. Verscheidene musea kiezen niet meer voor tentoonstellingen die gewijd zijn aan een kunstenaar, maar laten zich door een kunstmarketingbureau adviseren overzichtstentoonstellingen te maken met titels als Bloemen van verlangen, vier eeuwen bloemen in de kunst.

Lees meer