Pamuk, Steinz en Bouazza: 26 oktober bij Maison Möring

Deze week op het programma: 

Turkse schrijver Orhan Pamuk over leugens en roddels, vrome jonge meisjes en het geluk en, natuurlijk, zijn nieuwe grote roman Sneeuw.

NRC-criticus Pieter Steinz die de hele literatuur samenvatte in Lezen & cetera, een gids met schemas, plattegronden en voldoende leestips voor de komende tien jaar.

Hafid Bouazza, over zijn erotische herdersroman Paravion, het verhaal van een wees die wordt opgevoed door een tweeling en gewekt door een mysterieus meisje met ogen als zonnebloemen.

Aanvang: 14.30 uur. Locatie: Donner, in het Theater in de Kelder, Lijnbaan 150 Rotterdam. Tel: 010-217524. Toegang: â?¬ 5,00. Reserveren: bij de mailto:nederlands@donner.nl – afdeling Nederlandse literatuur. Kaartverkoop: aan de ingang van het Theater.

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer