21 oktober 2003

Vers van het Mes

In de woorden van Perdu: 'Ook in dit nieuwe seizoen zal er weer veel verse poëzie van scherp gesneden jonge dichters voorgelezen worden in Perdu. Na twee succesvolle afleveringen van Vers van het Mes blijven wij struinen in het landschap van kleine en grote, bekende en onbekende, obscure en spiegelgladde literaire tijdschriften, om u kennis te laten maken met nieuwe veelbelovende, (on)gedebuteerde geluiden uit zowel Vlaanderen als Nederland. Op Vers van het Mes dragen deze jongelingen (in de ruime zin van het woord) in de eerste plaats hun vernieuwende/ traditionele/ onbegrijpelijke/ verstaanbare gedichten op ingetogen of uitbundige wijze voor, maar zullen ze zich daarnaast in het onderdeel ?Mijn kleine poëtica ook uitspreken over hun eigen poëzie en het huidige poëzieklimaat in het Nederlandse taalgebied. Tussendoor en na afloop is er muziek met sprookjes van de Bakfietsband.'

Op de derde Vers van het Mes wordt het publiek getrakteerd op twee Vlaamse en twee Nederlandse dichters:

Myrthe Bartels (Nederland, 1983) debuteerde onlangs met gedichten in de Revisor
Sven Cooremans (Vlaanderen, 1970) publiceerde verhalen en gedichten in Dietsche Warande & Belfort, De Brakke Hond en Deus Ex Machina. Zijn debuutbundel Mylene verscheen dit voorjaar bij Uitgeverij P.
Petra Else Jekel (Nederland, 1980) publiceerde gedichten in o.a. De Brakke Hond, Gierik & Nieuw
Vlaams Tijdschrift
, Krakatau, OpSpraak, Schoon Schip en in de bloemlezing Vanuit de lucht. De eerste generatie dichters van de 21e eeuw (Passage 2001).
Fransiska Louwagie (Vlaanderen, 1980) publiceerde gedichten in Poëziekrant, Vlaanderen, Deus ex Machina, Brug en de Nieuwe Gemeenschap. In april 1998 verscheen haar debuutbundel Onder de luifel (Halewijn, Antwerpen).

Vers van het Mes III
Vrijdag 24 oktober, 20.30 uur, 5 euro (4 euro met korting).
Zaal Perdu, Kloveniersburgwal 86.
Aanvullende informatie: 020 4220542 / http://www.perdu.nl/ – http://www.perdu.nl/

(Bron: Fraktie/Perdu/tm)

Recent

11 augustus 2017

Zorgenkind of zondagskind

7 augustus 2017

Een kanjer

4 augustus 2017

Wondranden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

27 augustus 2007

Iemand gaat op reis naar een prachtig land, Peru in dit geval, en schrijft een boek over deze reis. Op de flap staat: "Het neusje van Peru voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Triticameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos."

Iemand gaat op reis naar een prachtig land, Peru in dit geval, en schrijft een boek over deze reis. Op de flap staat: "Het neusje van Peru voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Triticameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos."

Dat klinkt toch goed nietwaar? Helaas, we worden wel meegenomen maar niet naar het bovengenoemde. Natuurlijk komen deze gebieden wel voor in het boek maar het frappante is dat ik heel veel over het reizen zelf heb gelezen maar weinig over het land.

Lees meer