21 oktober 2003

Vers van het Mes

In de woorden van Perdu: 'Ook in dit nieuwe seizoen zal er weer veel verse poëzie van scherp gesneden jonge dichters voorgelezen worden in Perdu. Na twee succesvolle afleveringen van Vers van het Mes blijven wij struinen in het landschap van kleine en grote, bekende en onbekende, obscure en spiegelgladde literaire tijdschriften, om u kennis te laten maken met nieuwe veelbelovende, (on)gedebuteerde geluiden uit zowel Vlaanderen als Nederland. Op Vers van het Mes dragen deze jongelingen (in de ruime zin van het woord) in de eerste plaats hun vernieuwende/ traditionele/ onbegrijpelijke/ verstaanbare gedichten op ingetogen of uitbundige wijze voor, maar zullen ze zich daarnaast in het onderdeel ?Mijn kleine poëtica ook uitspreken over hun eigen poëzie en het huidige poëzieklimaat in het Nederlandse taalgebied. Tussendoor en na afloop is er muziek met sprookjes van de Bakfietsband.'

Op de derde Vers van het Mes wordt het publiek getrakteerd op twee Vlaamse en twee Nederlandse dichters:

Myrthe Bartels (Nederland, 1983) debuteerde onlangs met gedichten in de Revisor
Sven Cooremans (Vlaanderen, 1970) publiceerde verhalen en gedichten in Dietsche Warande & Belfort, De Brakke Hond en Deus Ex Machina. Zijn debuutbundel Mylene verscheen dit voorjaar bij Uitgeverij P.
Petra Else Jekel (Nederland, 1980) publiceerde gedichten in o.a. De Brakke Hond, Gierik & Nieuw
Vlaams Tijdschrift
, Krakatau, OpSpraak, Schoon Schip en in de bloemlezing Vanuit de lucht. De eerste generatie dichters van de 21e eeuw (Passage 2001).
Fransiska Louwagie (Vlaanderen, 1980) publiceerde gedichten in Poëziekrant, Vlaanderen, Deus ex Machina, Brug en de Nieuwe Gemeenschap. In april 1998 verscheen haar debuutbundel Onder de luifel (Halewijn, Antwerpen).

Vers van het Mes III
Vrijdag 24 oktober, 20.30 uur, 5 euro (4 euro met korting).
Zaal Perdu, Kloveniersburgwal 86.
Aanvullende informatie: 020 4220542 / http://www.perdu.nl/ – http://www.perdu.nl/

(Bron: Fraktie/Perdu/tm)

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer