Vers van het Mes

In de woorden van Perdu: 'Ook in dit nieuwe seizoen zal er weer veel verse poëzie van scherp gesneden jonge dichters voorgelezen worden in Perdu. Na twee succesvolle afleveringen van Vers van het Mes blijven wij struinen in het landschap van kleine en grote, bekende en onbekende, obscure en spiegelgladde literaire tijdschriften, om u kennis te laten maken met nieuwe veelbelovende, (on)gedebuteerde geluiden uit zowel Vlaanderen als Nederland. Op Vers van het Mes dragen deze jongelingen (in de ruime zin van het woord) in de eerste plaats hun vernieuwende/ traditionele/ onbegrijpelijke/ verstaanbare gedichten op ingetogen of uitbundige wijze voor, maar zullen ze zich daarnaast in het onderdeel ?Mijn kleine poëtica ook uitspreken over hun eigen poëzie en het huidige poëzieklimaat in het Nederlandse taalgebied. Tussendoor en na afloop is er muziek met sprookjes van de Bakfietsband.'

Op de derde Vers van het Mes wordt het publiek getrakteerd op twee Vlaamse en twee Nederlandse dichters:

Myrthe Bartels (Nederland, 1983) debuteerde onlangs met gedichten in de Revisor
Sven Cooremans (Vlaanderen, 1970) publiceerde verhalen en gedichten in Dietsche Warande & Belfort, De Brakke Hond en Deus Ex Machina. Zijn debuutbundel Mylene verscheen dit voorjaar bij Uitgeverij P.
Petra Else Jekel (Nederland, 1980) publiceerde gedichten in o.a. De Brakke Hond, Gierik & Nieuw
Vlaams Tijdschrift
, Krakatau, OpSpraak, Schoon Schip en in de bloemlezing Vanuit de lucht. De eerste generatie dichters van de 21e eeuw (Passage 2001).
Fransiska Louwagie (Vlaanderen, 1980) publiceerde gedichten in Poëziekrant, Vlaanderen, Deus ex Machina, Brug en de Nieuwe Gemeenschap. In april 1998 verscheen haar debuutbundel Onder de luifel (Halewijn, Antwerpen).

Vers van het Mes III
Vrijdag 24 oktober, 20.30 uur, 5 euro (4 euro met korting).
Zaal Perdu, Kloveniersburgwal 86.
Aanvullende informatie: 020 4220542 / http://www.perdu.nl/ – http://www.perdu.nl/

(Bron: Fraktie/Perdu/tm)

Recent

25 april 2018

Roman als gebeurtenis

Literair Nederland - 10 jaar geleden

10 juli 2008

Saramago lezen tegen de tijdgeest
Recensie door Menno Hartman

‘De Nederlandse musea bevinden zich in een identiteitscrisis. Ze lijken niet te weten waar hun eigenlijke taak ligt: bij kunst of bij entertainment.’ schreef Janneke Wesseling in het NRC-Handelsblad van zaterdag 30 oktober. Verscheidene musea kiezen niet meer voor tentoonstellingen die gewijd zijn aan een kunstenaar, maar laten zich door een kunstmarketingbureau adviseren overzichtstentoonstellingen te maken met titels als Bloemen van verlangen, vier eeuwen bloemen in de kunst.

Lees meer