HERFSTSALON OVER VEELKLEURIGE LITERATUUR

In het werk van Joanna Werners (geboren in Paramaribo en sinds 1972 in Nederland) is migratie, het uitwaaieren van families over verschillende continenten, een centraal thema. Haar meest recente roman, Schaamteloze warmte, is het verhaal van de liefde tussen een witte en een zwarte vrouw en hun gezamenlijke reis door Suriname.
Manjit Kaur groeide op in Groot-Brittanië in een traditionele Indiase familie. Sinds zestien jaar woont ze met haar dochters in Nederland. Onlangs verscheen haar debuutroman, Manen, mythen, mannen, gebaseerd op haar eigen ervaringen. De hoofdpersoon Mandy vlucht op haar negentiende met haar kinderen uit een gedwongen huwelijk. Maar de traditionele sikh-gemeenschap waartoe ze behoort laat haar niet zomaar gaan.
Semira Dallali woont en schrijft in Den Haag en debuteerde vorig jaar met de aangrijpende roman Onbewoonbaar lichaam. In dit boek is het relaas van een vrouw die wil ontsnappen aan haar angst voor dood en geweld en daartoe de geschiedenis van haar lichaam onder ogen ziet. Een droom geeft haar het beeld van een vreemd Arabisch lichaam; dit brengt haar ertoe haar onbekende
Tunesische familie in Zuid-Frankrijk op te sporen.
In de Herfstsalon dragen deze drie schrijfsters voor uit eigen werk en gaan onder leiding van Lennie Haarsma met elkaar in gesprek over de invloed van een niet-Nederlandse achtergrond bij het schrijven en hun visie op vrouwen(rechten) en literatuur.  Er is ruimte voor vragen en inbreng vanuit het publiek. Na afloop signeren de auteurs hun werk bij de boekenstand van Savannah Bay.

De Herfstsalon vindt plaats op woensdag 5 november, aanvang 20 uur, zaal open met koffie en thee om half acht. Plaats: IDEA, Wittevrouwenkade 6, Utrecht. Toegang E 5, reserveren dringend aanbevolen: 030-2314410 of via mailto:info@savannahbay.nl – info@savannahbay.nl.

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer