HERFSTSALON OVER VEELKLEURIGE LITERATUUR

In het werk van Joanna Werners (geboren in Paramaribo en sinds 1972 in Nederland) is migratie, het uitwaaieren van families over verschillende continenten, een centraal thema. Haar meest recente roman, Schaamteloze warmte, is het verhaal van de liefde tussen een witte en een zwarte vrouw en hun gezamenlijke reis door Suriname.
Manjit Kaur groeide op in Groot-Brittanië in een traditionele Indiase familie. Sinds zestien jaar woont ze met haar dochters in Nederland. Onlangs verscheen haar debuutroman, Manen, mythen, mannen, gebaseerd op haar eigen ervaringen. De hoofdpersoon Mandy vlucht op haar negentiende met haar kinderen uit een gedwongen huwelijk. Maar de traditionele sikh-gemeenschap waartoe ze behoort laat haar niet zomaar gaan.
Semira Dallali woont en schrijft in Den Haag en debuteerde vorig jaar met de aangrijpende roman Onbewoonbaar lichaam. In dit boek is het relaas van een vrouw die wil ontsnappen aan haar angst voor dood en geweld en daartoe de geschiedenis van haar lichaam onder ogen ziet. Een droom geeft haar het beeld van een vreemd Arabisch lichaam; dit brengt haar ertoe haar onbekende
Tunesische familie in Zuid-Frankrijk op te sporen.
In de Herfstsalon dragen deze drie schrijfsters voor uit eigen werk en gaan onder leiding van Lennie Haarsma met elkaar in gesprek over de invloed van een niet-Nederlandse achtergrond bij het schrijven en hun visie op vrouwen(rechten) en literatuur.  Er is ruimte voor vragen en inbreng vanuit het publiek. Na afloop signeren de auteurs hun werk bij de boekenstand van Savannah Bay.

De Herfstsalon vindt plaats op woensdag 5 november, aanvang 20 uur, zaal open met koffie en thee om half acht. Plaats: IDEA, Wittevrouwenkade 6, Utrecht. Toegang E 5, reserveren dringend aanbevolen: 030-2314410 of via mailto:info@savannahbay.nl – info@savannahbay.nl.

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer