Inburgering

De literaire stichting heeft een aantal schrijvers uitgenodigd om één of meerdere vertaalde fragmenten voor te dragen uit de Arabische literatuur en toe te lichten wat dit werk zo bijzonder maakt. Welke werken spreken tot de verbeelding van de schrijvers en waarom vinden zij dat het publiek er kennis van moet nemen?

Op deze Avond zullen onder meer Salah Hassan (1960, Babylon, Irak) en Mowaffk Al-Sawad (1971, Basra, Irak) spreken. Salah Hassan publiceerde in verschillende kranten en tijdschriften en trad op bij Poetry International. In 1996 en in 1998 won hij de Dunya Poëzieprijs. Mowaffk Al-Sawad publiceerde in kranten en literaire tijdschriften en in 2002 won hij de El Hizrja literatuurprijs. Voor de overige sprekers kunt u de site van Perdu bezoeken: http://www.perdu.nl/ – http://www.perdu.nl/

Vrijdag 17 oktober; aanvang: 20.30 uur
Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Toegang 5 euro (4 euro met korting)

(Bron: Fraktie/tm)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer