17 oktober 2003

Inburgering

De literaire stichting heeft een aantal schrijvers uitgenodigd om één of meerdere vertaalde fragmenten voor te dragen uit de Arabische literatuur en toe te lichten wat dit werk zo bijzonder maakt. Welke werken spreken tot de verbeelding van de schrijvers en waarom vinden zij dat het publiek er kennis van moet nemen?

Op deze Avond zullen onder meer Salah Hassan (1960, Babylon, Irak) en Mowaffk Al-Sawad (1971, Basra, Irak) spreken. Salah Hassan publiceerde in verschillende kranten en tijdschriften en trad op bij Poetry International. In 1996 en in 1998 won hij de Dunya Poëzieprijs. Mowaffk Al-Sawad publiceerde in kranten en literaire tijdschriften en in 2002 won hij de El Hizrja literatuurprijs. Voor de overige sprekers kunt u de site van Perdu bezoeken: http://www.perdu.nl/ – http://www.perdu.nl/

Vrijdag 17 oktober; aanvang: 20.30 uur
Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Toegang 5 euro (4 euro met korting)

(Bron: Fraktie/tm)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer