Wedstrijd, workshop en inspiratie van Meander

Recensiewedstrijd
De uitdaging aan deelnemers luidt: Schrijf een recensie over een Nederlandstalig literair werk, waarvan in 2002 of 2003 de eerste druk verscheen. (Let hier goed op: recensies van oudere boeken kunnen niet meedoen.) Neem een werk waarvan u vindt dat het te weinig aandacht heeft gekregen. Beschrijf waarom u dat vindt.

De inzendingstermijn sluit op 15 december 2003. Bijdrage dient te bestaand uit maximaal 500 woorden. Titel, auteur, uitgever en ISBN moeten vermeld worden. Inleveren op de site van Meander: http://meander.italics.net/recensiewedstrijd” target=_blank>meander.italics.net/recensiewedstrijd. Hoofdprijs: een boekenbon van 25 euro. Tweede en derde prijs: een boekenbon van 10 euro. Bijdragen worden eventueel in Meander gepubliceerd.

Workshop en ?voortraject
Op 23 november 2003 organiseert stichting Schrijven voor de zesde keer de http://www.schrijfdag.nl/” target=_blank>Nederlandse Schrijfdag. Meander draagt bij aan de Schrijfdag, met een workshop door twee Meanderredacteuren. Speciaal voor de Schrijfdag heeft Meander ook een 'voortraject', namelijk een aparte rubriek waar workshopdeelnemers vanaf 1 september hun gedicht kunnen posten en waar iedereen commentaren mag plaatsen. Kijk op http://meander.italics.net/workshop” target=_blank>meander.italics.net/workshop voor meer informatie. Wacht niet te lang: de inschrijving sluit op 15 oktober a.s.

Inspiratie
Wat inspireert u tot schrijven of andere artistieke activiteiten? Wat het ook is: vertel het Meander en doe er een zelfgemaakte foto bij! Als foto en tekst bevallen, worden ze gepubliceerd op de site van Meander.Vertel in maximaal 200 woorden wat u inspireert en waarom. Maak van uw inspiratiebron een foto en doe die erbij. Het moet dan wel om een zelfgemaakte foto gaan! Trouwens: Meander ontving inmiddels enkele bijdragen in de vorm van een gedicht. Dat is niet de bedoeling! Inleveren kan op de Meandersite: http://meander.italics.net/inspiratie” target=_blank>meander.italics.net/inspiratie

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer