Twee Jan Hanlo Essayprijzen

De jury, die dit jaar bestond uit Agnes Andeweg, Annet Mooij, Gillis Dorleijn en voorzitter Hans Renders, verkoos Draaisma boven de andere twee genomineerden: H.W. von der Dunk met . 

Douwe  Draaisma (1953) is sinds juli 2003 bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen vanwege het Archief en Documentatiecentrum Nederlandse Psychologie (ADNP). Hij promoveerde op   (Historische Uitgeverij).Voor dit boek ontving hij eerder al de J. Greshoff-prijs (2002) voor beschouwend proza, en de Eureka!prijs (2003) voor het beste non-fictie boek op het gebied van kennis en wetenschap.

Geert Buelens (1971) doceert moderne Nederlandse literatuur aan de Universiteit van Antwerpen. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift en publiceert essays, kronieken en gedichten in verschillende tijdschriften en kranten. Met Erik Spinoy stelde Buelens   (1996). Veelgeprezen is Buelens studie (2002) kreeg een nominatie voor de C. Buddingh-prijs en werd bekroond met de Van der Hoogtprijs.

Voor meer informatie over de prijzen en een korte beschrijving van de feestelijke uitreiking in De Balie te Amsterdam: http://www.slaa.nl – www.slaa.nl
 

(Bron: Stichting Jan Hanlo Essayprijs/ tm)

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer