25 september 2003

Twee Jan Hanlo Essayprijzen

De jury, die dit jaar bestond uit Agnes Andeweg, Annet Mooij, Gillis Dorleijn en voorzitter Hans Renders, verkoos Draaisma boven de andere twee genomineerden: H.W. von der Dunk met . 

Douwe  Draaisma (1953) is sinds juli 2003 bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen vanwege het Archief en Documentatiecentrum Nederlandse Psychologie (ADNP). Hij promoveerde op   (Historische Uitgeverij).Voor dit boek ontving hij eerder al de J. Greshoff-prijs (2002) voor beschouwend proza, en de Eureka!prijs (2003) voor het beste non-fictie boek op het gebied van kennis en wetenschap.

Geert Buelens (1971) doceert moderne Nederlandse literatuur aan de Universiteit van Antwerpen. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift en publiceert essays, kronieken en gedichten in verschillende tijdschriften en kranten. Met Erik Spinoy stelde Buelens   (1996). Veelgeprezen is Buelens studie (2002) kreeg een nominatie voor de C. Buddingh-prijs en werd bekroond met de Van der Hoogtprijs.

Voor meer informatie over de prijzen en een korte beschrijving van de feestelijke uitreiking in De Balie te Amsterdam: http://www.slaa.nl – www.slaa.nl
 

(Bron: Stichting Jan Hanlo Essayprijs/ tm)

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer