Cursus Amerikaanse Literatuur

De cursus Five Decades American Fiction wordt in het Nederlands gegeven met leesopdrachten in het Engels. Besprekingen worden zowel in het Engels als het Nederlands gehouden. Basiskennis van het Engels is wel nodig, maar verder kan iedereen meedoen.

De bijeenkomsten starten in september en vinden eens per maand op een donderdag plaats in het Amstel Inter-Continental Hotel, Prof Tulpplein 1, te Amsterdam. De cursus loopt tot maart 2004. Kosten: � 175.

Dr. Van Notten promoveerde aan de Leidse Universiteit en is wetenschappelijk medewerker aan de Harvard University.

Voor deelname kun je je aanmelden bij het http://www.john-adams.nl/home/index_ja.html” target=_parent>John Adams Institute.

bron: http://www.john-adams.nl – http://www.john-adams.nl / sk

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer