24 september 2003

WILDGROEI (III) Vrijdag 26 september 20.30 uur

Een reeks die als taakomschrijving heeft: het tonen van de hedendaagse Nederlandstalige poëzie, in bijzonder de wat minder voorspelbare poëzie, die het zoeken naar nieuwe manieren van schrijven hoog op de agenda heeft. En voorts een reeks die poogt te reflecteren op dit alles: de dichters wordt verzocht om, naast lezing van hun gedichten “ de harde kern “ ook iets te zeggen over de poëzie, hun eigen poëzie en die van hun comtemporaine collegas. Waar staan zij? Hoeveel trekken zij zich aan van wat er om hen heen gebeurt? Beschouwen zij zich ook als lezers? En dan maar afwachten of we iets te horen krijgen.
Nieuw is dit seizoen de historische component: oude namen kunnen daarom opeens op de gastenlijst staan. Deze derde Wildgroei-avond zullen lezen: Anneke Brassinga, Wilbert Cornelissen, Herman Gorter, Kees Ouwens en Henk van der Waal.

Toegang 5 /4 euro

mail voor informatie naar: – perdu@perdu.nl

bron perdu / le

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer