Herman Gorter treedt op in Perdu?

Volgens de organisatoren is Wildgroei een 'reeks die als taakomschrijving heeft: het tonen van de hedendaagse Nederlandstalige poëzie, in bijzonder de wat minder voorspelbare poëzie, die het zoeken naar nieuwe manieren van schrijven hoog op de agenda heeft. En voorts een reeks die poogt te reflecteren op dit alles: de dichters wordt verzocht om, naast lezing van hun gedichten “ de harde kern “ ook iets te zeggen over de poëzie, hun eigen poëzie en die van hun contemporaine collegas.'

De mogelijkheid om Gorter over zijn contemporaine collega's te horen spreken, is natuurlijk al reden genoeg om naar Perdu te komen, maar er is meer: nog vier buitengewoon interessante dichters zijn uitgenodigd, te weten Anneke Brassinga, Wilbert Cornelissen, Kees Ouwens en Henk van der Waal.
 

Wildgroei (III)
Vrijdag 26 september 2003
Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam
Aanvang 20.30 uur; prijs 5 euro (4 euro met kortingskaart)
http://www.perdu.nl – www.perdu.nl

(Bron: Fraktie/tm)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer