22 september 2003

Herman Gorter treedt op in Perdu?

Volgens de organisatoren is Wildgroei een 'reeks die als taakomschrijving heeft: het tonen van de hedendaagse Nederlandstalige poëzie, in bijzonder de wat minder voorspelbare poëzie, die het zoeken naar nieuwe manieren van schrijven hoog op de agenda heeft. En voorts een reeks die poogt te reflecteren op dit alles: de dichters wordt verzocht om, naast lezing van hun gedichten “ de harde kern “ ook iets te zeggen over de poëzie, hun eigen poëzie en die van hun contemporaine collegas.'

De mogelijkheid om Gorter over zijn contemporaine collega's te horen spreken, is natuurlijk al reden genoeg om naar Perdu te komen, maar er is meer: nog vier buitengewoon interessante dichters zijn uitgenodigd, te weten Anneke Brassinga, Wilbert Cornelissen, Kees Ouwens en Henk van der Waal.
 

Wildgroei (III)
Vrijdag 26 september 2003
Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam
Aanvang 20.30 uur; prijs 5 euro (4 euro met kortingskaart)
http://www.perdu.nl – www.perdu.nl

(Bron: Fraktie/tm)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer