19 september 2003

Prijsvraag: wie wint de Nobelprijs voor Literatuur?

De vraag is vooral, als altijd: krijgt de Nederlandse literatuur dit jaar eindelijk de eer die haar al zo lang toekomt? Of verdient na Gao Xinjiang (2000), V.S. Naipaul (2001) en Imre Kertesz (2002) een auteur uit de wereldliteratuur opnieuw de absolute hoofdprijs in de Republiek der Letteren?

Mail uw inzending naar mailto:mdessing@boekblad.kvb.nl – mdessing@boekblad.kvb.nl. Onder de goede inzenders wordt een boek van de gelauwerde auteur verloot. Inzenden kan tot de dag voorafgaand aan de bekendmaking. Op dit moment heeft de Zweedse Academie, die de prijs uitreikt, nog geen datum bekendgemaakt. Vermoedelijk wordt dat 9 oktober. Traditiegetrouw valt de bekendmaking altijd op de donderdag van de Frankfurter Buchmesse.

bron: http://www.boekblad.nl/ – http://www.boekblad.nl/ / sk

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer