Verrassende winnaar Gysbert-Japicxprijs 2003

De prijstoekenning aan Tjerkstra is een verrassing omdat diens bekroonde werk is uitgegeven bij de KFFB, een boekenclub annex uitgeverij met ruim drieduizend leden die niet in de eerste plaats literair werk uitgeeft. De prijs wordt op 13 november uitgereikt in Bolsward, de stad waar Gysbert Japicx vierhonderd jaar geleden geboren werd.

Tjerkstra ontvangt de prijs voor zijn driedelige historische roman gaat over het woelige leven van Rienk Bockema, een hoofdeling (lokale krijgsheer) in Sneek aan het einde van de veertiende eeuw. Op de site van het Friestalige internettijdschrift http://www.farsk.nl/ – http://www.farsk.nl/

Willem Tjerkstra debuteerde in 1986 met de jeugdroman . Zijn laatste roman

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer