Boeken op Zondag

Boeken op Zondag is een programma over de liefde voor lezen voor een breed publiek. Niet alleen literatuur, maar ook reis-, tuin-, kook-, non-fictie, kinder- en journalistieke boeken worden besproken door Hanneke Groenteman en haar gasten.

Na deze zesdelige ?pilotserie van de NPS en IdtV-DITS zal het programma volgend seizoen (naar alle waarschijnlijkheid) terugkomen op tv.

Wil je een opname bijwonen?
Dat kan. Opnames vinden plaats op zaterdagmiddag 6, 13, 20, 23 september en 4 en 11 oktober van 16:00 tot 17:00 uur. Bij Scheltema op de eerste etage. Toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

sk

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer