Feestelijke uitreiking Jan Hanlo Essayprijzen

In 1999 werd de Jan Hanlo Essayprijs in het leven geroepen, die tweejaarlijks wordt uitgereikt. Met ingang van 2001 is de stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs) hoofdsponsor van de Stichting Jan Hanlo Essayprijs, die sindsdien twee prijzen beheert en uitreikt: de Jan Hanlo Essayprijs Groot (â?¬ 7.000,–), bestemd voor essaybundels en de Jan Hanlo Essayprijs Klein (â?¬ 1.500,–), bestemd voor (anoniem) ingezonden, nog niet eerder gepubliceerde essays. Tot nu toe werden Joke Hermsen en Pieter Hoexum met de Jan Hanlo Essayprijs Klein bekroond en ontving Tijs Goldschmidt de Jan Hanlo Essayprijs Groot.

In 2003 bestaat de jury uit Agnes Andeweg,  Annet Mooij en Gillis Dorleijn, onder voorzitterschap van Hans Renders, tevens bestuurslid van de stichting.

De drie genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs Groot 2003 zijn:

Douwe Draaisma met: Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (Historische Uitgeverij)

H.W. von der Dunk met: Mensen, macht, mogelijkheden  (Prometheus/Bert Bakker)

Stefan Hertmans met: Het putje van Milete  (J.M. Meulenhoff) 

De Jan Hanlo Essayprijs Klein 2003 is door de jury toegekend aan het essay van ,
,

Voor meer info zie: http://www.essayprijs.nl/ – http://www.essayprijs.nl/

Zie ook de website: http://www.slaa.nl/ – http://www.slaa.nl/

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer