Maarten Asscher naar Athenaeum Boekhandel

Asscher was jarenlang werkzaam in de literaire uitgeverij, laatstelijk als algemeen directeur van J.M. Meulenhoff. Sinds 1998 is hij directeur Kunsten op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Hij is actief als schrijver.

Maarten Asscher: 'Na vijf jaar in de kunstambtenarij keer ik terug naar het boekenvak. Ik ga echter een heel nieuwe toekomst tegemoet, namelijk bij een onderneming die onafhankelijk is van concerns en ook geen deel uitmaakt van een inkoopcombinatie. Die onafhankelijkheid vertegenwoordigt voor mij in toenemende mate een culturele waarde.'

Guus Schut: 'Het is fantastisch dat de eindverantwoordelijkheid bij Athenaeum in handen komt van iemand met zijn achtergrond, eruditie en enthousiasme. Hij is erg gemotiveerd door het onafhankelijk karakter van de winkel en de eigenzinnige positie die Athenaeum met een toch ruime niche in de markt inneemt. Hij is in staat een organisatie van dit formaat te managen en kent het bedrijf als klant. Met de retailkant is hij nog niet zo bekend, die zal extra aandacht moeten krijgen, maar hij heeft zeker innovatieve ideeën.'

Athenaeum Boekhandel is één van de weinige grote nog volledig onafhankelijke boekhandels in Nederland. Het bedrijf omvat twee vestigingen aan het Spui in Amsterdam, een vestiging in Haarlem, alsmede een studieboek-vestiging in de Hogeschool van Amsterdam. Er werken 45 medewerkers.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl / sk (geweldig Maarten!)

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 december 2007

Verhalenwedstrijd levert fraai uitgeven bundel op
Recensie door Karel Wasch

Uitgeverij De Vleermuis uit Roermond organiseert jaarlijks een tweetal wedstrijden (poëzie en verhalen). De wedstrijd voor verhalen leverde dit jaar het fraai uitgegeven boek Zenit op. Daarin 44 verhaaltjes (aantal woorden was beperkt) van uiteenlopende snit en kwaliteit. Aan de wedstrijd deden in totaal 187 mensen met een verhaalinzending mee.

Lees meer