Magazijn komt eraan!

De keuze van het beste wordt niet alleen aan de redactie overgelaten, maar eveneens aan een grote groep enthousiaste lezers. Magazijn verbindt zich daarom aan deze website. In het ../../web/forum/Topic.aspx?Forum=LeesForum&FID=35″ target=_parent>Online leesclub zal een schaduwverkiezing plaatsvinden waarvan de resultaten ook vermeld zullen worden in Magazijn. Er is bij de selectie van de sterkste boeken daardoor sprake van een jury-beoordeling en een publieksbeoordeling, waarbij de jury-beoordeling uiteindelijk doorslaggevend zal zijn.

Van de geselecteerde schrijvers zullen nieuwe oorspronkelijke bijdragen geplaatst worden. Interviews, foto's en literaire varia maken van Magazijn een prikkelend en afwisselend jaarboek.

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer