Nederland viert verjaardag St. Peterburg met uitbundig cultureel programma

Gezien de speciale band met deze stad neemt ook Nederland deel aan de viering van het jubileum van St. Peterburg. In het programma is zowel de eeuwenlange relatie terug te vinden als de wens om steeds opnieuw kennis te maken en nieuwe ontwikkelingen te delen. De meeste Nederlandse voorstellingen, concerten en tentoonstellingen zijn georganiseerd in samenwerking met Russische instellingen, waaronder de Hermitage, het SKIF festival en het Baltic House theater. Veel organisaties hadden al een samenwerkingsverband met een Russische instelling, maar een aantal deelnemers zet voor het eerst voet op Russische bodem.

Bijzonder en beroemd: de overzichtstentoonstellingen van Escher en Cobra en het uitgebreide jazz programma met o.a. het Willem Breuker Kollectief, Michiel Borstlap en Trijntje Oosterhuis.

Speels en opvallend: de

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer