Nederland viert verjaardag St. Peterburg met uitbundig cultureel programma

Gezien de speciale band met deze stad neemt ook Nederland deel aan de viering van het jubileum van St. Peterburg. In het programma is zowel de eeuwenlange relatie terug te vinden als de wens om steeds opnieuw kennis te maken en nieuwe ontwikkelingen te delen. De meeste Nederlandse voorstellingen, concerten en tentoonstellingen zijn georganiseerd in samenwerking met Russische instellingen, waaronder de Hermitage, het SKIF festival en het Baltic House theater. Veel organisaties hadden al een samenwerkingsverband met een Russische instelling, maar een aantal deelnemers zet voor het eerst voet op Russische bodem.

Bijzonder en beroemd: de overzichtstentoonstellingen van Escher en Cobra en het uitgebreide jazz programma met o.a. het Willem Breuker Kollectief, Michiel Borstlap en Trijntje Oosterhuis.

Speels en opvallend: de

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 december 2007

Verhalenwedstrijd levert fraai uitgeven bundel op
Recensie door Karel Wasch

Uitgeverij De Vleermuis uit Roermond organiseert jaarlijks een tweetal wedstrijden (poëzie en verhalen). De wedstrijd voor verhalen leverde dit jaar het fraai uitgegeven boek Zenit op. Daarin 44 verhaaltjes (aantal woorden was beperkt) van uiteenlopende snit en kwaliteit. Aan de wedstrijd deden in totaal 187 mensen met een verhaalinzending mee.

Lees meer