Bas Kwakman nieuwe directeur Poetry International

Bas Kwakman wordt met ingang van 1 oktober aanstaande de nieuwe directeur van Poetry International. Kwakman volgt Tatjana Daan op, die dit najaar vertrekt naar het buitenland. Hij wordt directeur van zowel de Stichting Poetry International, organisator van onder andere het jaarlijkse Poetry International Festival en de jaarlijkse Gedichtendag, als van de Stichting Poetry International Web, verantwoordelijk voor de in november vorig jaar opgerichte internationale poëziewebsite www.poetryinternational.org, waaraan inmiddels zeventien landen deelnemen.

Bas Kwakman (Arnhem, 1964) is initiatiefnemer en mede-oprichter van Tortuca, tijdschrift voor literatuur en beeldende kunst, waarin poëzie een hoofdrol speelt, en was betrokken bij de recente oprichting van Douane, een Rotterdamse uitgeverij voor internationale poëzie. Kwakman heeft een jarenlange ervaring als manager in de kunstsector, met name op het gebied van festivalorganisatie, publiciteit en marketing.
Op dit moment is hij nog hoofd van de afdeling communicatie van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Kwakman doorliep de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en volgde de post-academische opleiding management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

foto: Tineke de Lange

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 december 2007

Verhalenwedstrijd levert fraai uitgeven bundel op
Recensie door Karel Wasch

Uitgeverij De Vleermuis uit Roermond organiseert jaarlijks een tweetal wedstrijden (poëzie en verhalen). De wedstrijd voor verhalen leverde dit jaar het fraai uitgegeven boek Zenit op. Daarin 44 verhaaltjes (aantal woorden was beperkt) van uiteenlopende snit en kwaliteit. Aan de wedstrijd deden in totaal 187 mensen met een verhaalinzending mee.

Lees meer