18 augustus 2003

Bas Kwakman nieuwe directeur Poetry International

Bas Kwakman wordt met ingang van 1 oktober aanstaande de nieuwe directeur van Poetry International. Kwakman volgt Tatjana Daan op, die dit najaar vertrekt naar het buitenland. Hij wordt directeur van zowel de Stichting Poetry International, organisator van onder andere het jaarlijkse Poetry International Festival en de jaarlijkse Gedichtendag, als van de Stichting Poetry International Web, verantwoordelijk voor de in november vorig jaar opgerichte internationale poëziewebsite www.poetryinternational.org, waaraan inmiddels zeventien landen deelnemen.

Bas Kwakman (Arnhem, 1964) is initiatiefnemer en mede-oprichter van Tortuca, tijdschrift voor literatuur en beeldende kunst, waarin poëzie een hoofdrol speelt, en was betrokken bij de recente oprichting van Douane, een Rotterdamse uitgeverij voor internationale poëzie. Kwakman heeft een jarenlange ervaring als manager in de kunstsector, met name op het gebied van festivalorganisatie, publiciteit en marketing.
Op dit moment is hij nog hoofd van de afdeling communicatie van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Kwakman doorliep de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en volgde de post-academische opleiding management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

foto: Tineke de Lange

Recent

25 september 2017

Een waardig gedragen ongeluk

24 september 2017

What's in a design

22 september 2017

Modiano's spel met de lezer

20 september 2017

In de huid van een leeuwin

Literair Nederland - 10 jaar geleden

08 oktober 2007

Noeste gelovigen die de Texaanse prairie trotseren tegen beter weten in. Wrede indianen die hun voormalig territorium verdedigen. En de Amerikaanse burgeroorlog op de achtergrond. De nieuwste roman van Arthur Japin is een prachtig geschreven historische roman met een sympathieke maar chagrijnige oude vrouw in de hoofdrol. Een vrouw die dingen heeft moeten doorstaan die je niemand toewenst. Het moment dat de laatste indianenstam zich besluit over te geven wordt voor haar een reis naar het verleden.

Sallie “Granny” Parker en haar man, kinderen, schoonzonen en kleinkinderen trekken er rond 1835 op uit om een fort te bouwen in Texas. Als pioniersfamilie hebben ze een stuk grond gekregen midden in het leefgebied van een indianenstam: de Comanche. Deze staan bekend als een van de wreedste stammen van het land. Binnen de hoge muren van hun fort wanen de Parkers zich echter veilig. Tot die ene dag aanbreekt waarop de indianen haar halve familie doden en de rest ontvoeren.

Lees meer