Carolina Trujillo Piriz ontvangt prijs voor debuutroman

Carolina Trujillo Piriz werd in 1970 te Montevideo geboren. Op haar zesde vlucht ze met haar moeder en zusje naar Nederland. Haar vader blijft achter in Uruguay als politiek gevangene. In 1984 keert ze terug naar haar vaderland, waar ze met haar korte verhalen verschillende wedstrijden wint. Van het prijzengeld koopt ze een ticket naar Nederland, waar ze sinds enkele jaren weer woont. Momenteel studeert en werkt Trujillo Piriz in Amsterdam.

De Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs werd in 1984 ingesteld. De prijs is bedoeld als aanmoediging voor nieuw Nederlandstalig prozatalent.

Bron: ANP

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer