14 augustus 2003

Schrijverspodium op de Uitmarkt, zaterdag 30 en zondag 31 augustus

In het Schrijverspodium wordt een vooruitblik gegeven op de grote literaire evenementen zoals de Boekenweek en de Landelijke Gedichtendag. In een Spiegeltent in de tuin van het Stedelijk Museum zullen auteurs voorlezen uit hun werk. Schrijvers worden geïnterviewd. Kinderen krijgen tekenles van illustratoren. De in oktober te houden Kinderboekenweek geeft een voorproefje. De genomineerden van de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2003 zullen voorgesteld worden. De AKO Literatuurprijs zal er zijn shortlist presenteren.

Als je op de hoogte wil blijven van wat er rond de Uitmarkt gebeurt, dan kan je terecht op de website http://www.uitmarkt.nl/” target=_blank>http://www.uitmarkt.nl/. Vanaf 25 augustus vindt je daar ook het definitieve programma, een plattegrond met alle podia, informatie over openbaar vervoer en de laatste nieuwtjes.

bron: http://www.cpnb.nl – www.cpnb.nl / sk

Recent

19 september 2017

Nieuw leven beschreven

18 september 2017

Dichter van de werkelijkheid

16 september 2017

Een week lang feest

15 september 2017

Een wonderlijk leerdicht 

14 september 2017

Daar waar granaten fluiten

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 september 2007

"Toen ik jou voor het eerst zag, kwam je voorbijfietsen op een bakfiets waarin je spullen vervoerde. Het was laat in het jaar 1952, in de winter. Ik stond voor het raam van mijn ouderlijk huis in de Wilhelminastraat, waar mijn ouders een hotel-pension dreven, naar buiten te kijken. De Wilhelminastraat heette alweer een jaar of zeven zo. Als jong kind groeide ik op met de Schouwburgstraat, omdat in de oorlog namen van de koninklijke familie waren geschrapt door de Duitse bezetter. Soms reed je wel drie keer per dag op die bakfiets langs. Ik vond je koddig en stoer met je houtje-touwtjejas aan en je mutsje op. Je was toen al een apart type. Ik was vijftien jaar en had wat je noemt een voorspellende blik. Ik herinner mij dat ik, nadat je weer langs was gekomen, mijn moeder vertelde dat wij zouden trouwen en een kind zouden krijgen. Mijn moeder was het gewend dat ik zulke dingen zei. Ik had vaker van die voorspellingen, soms ook over de dood. Dat vond ze eng."

"Toen ik jou voor het eerst zag, kwam je voorbijfietsen op een bakfiets waarin je spullen vervoerde. Het was laat in het jaar 1952, in de winter. Ik stond voor het raam van mijn ouderlijk huis in de Wilhelminastraat, waar mijn ouders een hotel-pension dreven, naar buiten te kijken. De Wilhelminastraat heette alweer een jaar of zeven zo. Als jong kind groeide ik op met de Schouwburgstraat, omdat in de oorlog namen van de koninklijke familie waren geschrapt door de Duitse bezetter.

Lees meer