Schrijverspodium op de Uitmarkt, zaterdag 30 en zondag 31 augustus

In het Schrijverspodium wordt een vooruitblik gegeven op de grote literaire evenementen zoals de Boekenweek en de Landelijke Gedichtendag. In een Spiegeltent in de tuin van het Stedelijk Museum zullen auteurs voorlezen uit hun werk. Schrijvers worden geïnterviewd. Kinderen krijgen tekenles van illustratoren. De in oktober te houden Kinderboekenweek geeft een voorproefje. De genomineerden van de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2003 zullen voorgesteld worden. De AKO Literatuurprijs zal er zijn shortlist presenteren.

Als je op de hoogte wil blijven van wat er rond de Uitmarkt gebeurt, dan kan je terecht op de website http://www.uitmarkt.nl/” target=_blank>http://www.uitmarkt.nl/. Vanaf 25 augustus vindt je daar ook het definitieve programma, een plattegrond met alle podia, informatie over openbaar vervoer en de laatste nieuwtjes.

bron: http://www.cpnb.nl – www.cpnb.nl / sk

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer