Het Hoge Woord van SLAU in de Winkel van Sinkel

Op zondag 7 september s middags eerst een voorproefje van het komende literaire seizoen waar 7 Utrechtse schrijvers korte voordrachten houden in het kader van het Utrecht Uitfeest, en op 15 september, de derde maandag van de maand (want dat blijft) is Jan Wolkers te gast in de eerste normale maar tevens buitengewone editie van Het Hoge Woord

Wolkers is inmiddels 77 jaar en trekt niet meer het hele land door, dus is men erg gelukkig hem in Utrecht te kunnen verwelkomen. De avond wordt geleid door Ingmar Heytze en Ronald Giphart zal de gesproken column verzorgen.
Wolkers boeken zijn generatieloos en behoeven geen toelichting: nog steeds staan ze op leeslijsten van middelbare scholieren en liefhebbers blijven liefhebbers. Na vele romans is hij het essayistisch genre gaan beoefenen en nu schrijft Jan Wolkers bijna niet meer, maar wijdt hij zich vooral aan zijn beelden en schilderkunst. Ook is hij op VPRO Villa Achterwerk te zien met een serie over zijn achtertuin.

De avonden starten voortaan om 20.30 en het is mogelijk om voor aanvang (met korting) literair te dineren.

bron: http://www.slau.nl/ – http://www.slau.nl/ / sk

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 december 2007

Verhalenwedstrijd levert fraai uitgeven bundel op
Recensie door Karel Wasch

Uitgeverij De Vleermuis uit Roermond organiseert jaarlijks een tweetal wedstrijden (poëzie en verhalen). De wedstrijd voor verhalen leverde dit jaar het fraai uitgegeven boek Zenit op. Daarin 44 verhaaltjes (aantal woorden was beperkt) van uiteenlopende snit en kwaliteit. Aan de wedstrijd deden in totaal 187 mensen met een verhaalinzending mee.

Lees meer