Het Hoge Woord van SLAU in de Winkel van Sinkel

Op zondag 7 september s middags eerst een voorproefje van het komende literaire seizoen waar 7 Utrechtse schrijvers korte voordrachten houden in het kader van het Utrecht Uitfeest, en op 15 september, de derde maandag van de maand (want dat blijft) is Jan Wolkers te gast in de eerste normale maar tevens buitengewone editie van Het Hoge Woord

Wolkers is inmiddels 77 jaar en trekt niet meer het hele land door, dus is men erg gelukkig hem in Utrecht te kunnen verwelkomen. De avond wordt geleid door Ingmar Heytze en Ronald Giphart zal de gesproken column verzorgen.
Wolkers boeken zijn generatieloos en behoeven geen toelichting: nog steeds staan ze op leeslijsten van middelbare scholieren en liefhebbers blijven liefhebbers. Na vele romans is hij het essayistisch genre gaan beoefenen en nu schrijft Jan Wolkers bijna niet meer, maar wijdt hij zich vooral aan zijn beelden en schilderkunst. Ook is hij op VPRO Villa Achterwerk te zien met een serie over zijn achtertuin.

De avonden starten voortaan om 20.30 en het is mogelijk om voor aanvang (met korting) literair te dineren.

bron: http://www.slau.nl/ – http://www.slau.nl/ / sk

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer