Lowlands heeft dit jaar uitgebreid literair programma

De belangrijkste blikvangers van het literaire programma van Lowlands dit jaar zijn Jan Mulder, Heleen van Royen en Ronald Giphart. Daarnaast is er De Literaire Afwerkplaats, waar de lezers 'een op een kan met zijn favoriete schrijver'. De Literaire Afwerkplaats is een kleine ruimte waarin een schrijver een verhaal of gedicht voordraagt. Medewerkers aan dit onderdeel zijn Ruben van Gogh, Maarten van den Elzen, Serge van Duijnhoven, Ingmar Heytze, Jack Nouws, Hagar Peeters en Vrouwkje Tuinman, allen behorende tot de schrijversgroep Tivoli Writers Block.
 
Lowlands vindt plaats op 29, 29 en 31 augustus in Biddinghuizen in de Flevopolder en verwacht 60.000 bezoekers. Het biedt een programma aan met popmuziek, beeldende kunst, comedy, film, video en theater.
 
De organisatie zegt bij het samenstellen van het literaire gedeelte dit jaar vrij veel concurrentie ervaren te hebben van de Uitmarkt in Amsterdam, waar voor het eerst ook veel schrijvers zullen optreden.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl / sk
festivalsite: http://www.lowlands.nl/#” target=_parent>www.lowlands.nl/#

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 december 2007

Verhalenwedstrijd levert fraai uitgeven bundel op
Recensie door Karel Wasch

Uitgeverij De Vleermuis uit Roermond organiseert jaarlijks een tweetal wedstrijden (poëzie en verhalen). De wedstrijd voor verhalen leverde dit jaar het fraai uitgegeven boek Zenit op. Daarin 44 verhaaltjes (aantal woorden was beperkt) van uiteenlopende snit en kwaliteit. Aan de wedstrijd deden in totaal 187 mensen met een verhaalinzending mee.

Lees meer