2 augustus 2003

Lowlands heeft dit jaar uitgebreid literair programma

De belangrijkste blikvangers van het literaire programma van Lowlands dit jaar zijn Jan Mulder, Heleen van Royen en Ronald Giphart. Daarnaast is er De Literaire Afwerkplaats, waar de lezers 'een op een kan met zijn favoriete schrijver'. De Literaire Afwerkplaats is een kleine ruimte waarin een schrijver een verhaal of gedicht voordraagt. Medewerkers aan dit onderdeel zijn Ruben van Gogh, Maarten van den Elzen, Serge van Duijnhoven, Ingmar Heytze, Jack Nouws, Hagar Peeters en Vrouwkje Tuinman, allen behorende tot de schrijversgroep Tivoli Writers Block.
 
Lowlands vindt plaats op 29, 29 en 31 augustus in Biddinghuizen in de Flevopolder en verwacht 60.000 bezoekers. Het biedt een programma aan met popmuziek, beeldende kunst, comedy, film, video en theater.
 
De organisatie zegt bij het samenstellen van het literaire gedeelte dit jaar vrij veel concurrentie ervaren te hebben van de Uitmarkt in Amsterdam, waar voor het eerst ook veel schrijvers zullen optreden.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl / sk
festivalsite: http://www.lowlands.nl/#” target=_parent>www.lowlands.nl/#

Recent

25 september 2017

Een waardig gedragen ongeluk

24 september 2017

What's in a design

22 september 2017

Modiano's spel met de lezer

20 september 2017

In de huid van een leeuwin

Literair Nederland - 10 jaar geleden

08 oktober 2007

Noeste gelovigen die de Texaanse prairie trotseren tegen beter weten in. Wrede indianen die hun voormalig territorium verdedigen. En de Amerikaanse burgeroorlog op de achtergrond. De nieuwste roman van Arthur Japin is een prachtig geschreven historische roman met een sympathieke maar chagrijnige oude vrouw in de hoofdrol. Een vrouw die dingen heeft moeten doorstaan die je niemand toewenst. Het moment dat de laatste indianenstam zich besluit over te geven wordt voor haar een reis naar het verleden.

Sallie “Granny” Parker en haar man, kinderen, schoonzonen en kleinkinderen trekken er rond 1835 op uit om een fort te bouwen in Texas. Als pioniersfamilie hebben ze een stuk grond gekregen midden in het leefgebied van een indianenstam: de Comanche. Deze staan bekend als een van de wreedste stammen van het land. Binnen de hoge muren van hun fort wanen de Parkers zich echter veilig. Tot die ene dag aanbreekt waarop de indianen haar halve familie doden en de rest ontvoeren.

Lees meer