17 juli 2003

Simon Vinkenoog viert 75-ste verjaardag (vrijdag 18 juli)

In het najaar zal van Simon Vinkenoog een bijzondere bundeling verschijnen met verhalen over zijn passie voor de poëzie. De titel van deze bundeling is alvast veelzeggend: Goede raad is vuur.

 

Meer informatie over zondagmiddag op http://www.ruigoord.nl/ – www.ruigoord.nl

Informatie over de recente uitgaven van Vinkenoog op http://www.uitgeverijpassage.nl/ – http://www.uitgeverijpassage.nl/

 

Bron:   le

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer