Boekenweek 2004 krijgt wisselende thema's

Elk thema moet de media een aanleding geven om artikelen en uitzendingen te maken over Frankrijk. Het streven van het CPNB is om iedere ochtend een perslunch ergens in Nederland te geven, waarin een kenner het thema van die dag zal toelichten. Enkele van die thema's zijn al bekend: de Franse film, filosofie, strips, schilderkunst, cuisine en wijn. De subthema's moeten voorkomen dat de Boekenweek zich vernauwt tot het literaire boek. Door recht te doen aan de vele verschillende kanten van Frankrijk hoopt het CPNB verschillende groepen mensen bij de Boekenweek te betrekken.

AMvdP

bron: www.boekblad.nl

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer