Poëziezomer 2003 in Watou, 5 juli – 7 september

Van de website van Poëziezomer Watou: ?Het is niet de bedoeling dat gedicht en plastisch werk in elkaar opgaan. Siamese tweelingen creëren, dat zou al te veel opvallen en verstikkend werken. Vers en beeld vechten ook niet tegen elkaar op. Noch de dichters, noch de beeldende kunstenaars worden tot underdogs gedegradeerd. Ze kleineren elkaar niet. Het gaat evenmin om een fanatiek samenscholen van twee kunstdisciplines. Vers en beeld zijn gewoon zichzelf in een onverwachte nabijheid. Bij de bezoeker ontstaat het expliciet verlangen die samen te brengen. En dat leidt tot een breed gamma associaties. Watou is de nooit volledige optelsom van onvoorspelbare ervaringen. 

Deelnemende dichters:

Ludwig Alene, H.H. ter Balkt, Benno Barnard, Dirk van Bastelaere, Anneke Brassinga, Geert Buelens, Hugo Claus, Paul Demets, Bernard Dewulf, Maarten Doorman, Anna Enquist, Eva Gerlach, Luuk Gruwez, Hubert van Herrewehen, Stefan Hertmans, Ingmar Heytze, Peter Holvoet-Hanssen, Ibn“al“Khayyaat, Hester Knibbe, Gerrit Komrij, Rutger Kopland, Anton Korteweg, Gerrit Kouwenaar, K. Michel, Roger M.J. de Neef, Leonard Nolens, S.J. Pretorius, Martin Reits, Erik Spinoy, Koen Stassijns, Mustafa Stitou, Peter Verhelst, Eddy van Vliet, Menno Wigman, 

Openingstijden: elke dag van 14.00 uur tot 19.00 uur; op zondag vanaf 11.00 uur.
Meer informatie: http://www.poeziezomerswatou.be/ – www.poeziezomerswatou.be

(Bron: Watou/tm)

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 maart 2008

Kind van Tibet,Soname Yangchen

Een boek over een Tibetaanse vrouw, dat trok mijn aandacht. Na het lezen van Zeven jaar in Tibet heeft Tibet mijn belangstelling gehouden. Maar de twijfel was ook aanwezig, het is een waargebeurd verhaal en daar ben ik niet echt gek op. Wat in die boeken beschreven wordt is meestal erg melodramatisch weergegeven en veel stukken worden weggelaten zodat je met een groot aantal vragen blijft zitten.

Het begin van het boek riep bij mij ook enige weerstand op.

Lees meer