6 juli 2003

Poëziezomer 2003 in Watou, 5 juli – 7 september

Van de website van Poëziezomer Watou: ?Het is niet de bedoeling dat gedicht en plastisch werk in elkaar opgaan. Siamese tweelingen creëren, dat zou al te veel opvallen en verstikkend werken. Vers en beeld vechten ook niet tegen elkaar op. Noch de dichters, noch de beeldende kunstenaars worden tot underdogs gedegradeerd. Ze kleineren elkaar niet. Het gaat evenmin om een fanatiek samenscholen van twee kunstdisciplines. Vers en beeld zijn gewoon zichzelf in een onverwachte nabijheid. Bij de bezoeker ontstaat het expliciet verlangen die samen te brengen. En dat leidt tot een breed gamma associaties. Watou is de nooit volledige optelsom van onvoorspelbare ervaringen. 

Deelnemende dichters:

Ludwig Alene, H.H. ter Balkt, Benno Barnard, Dirk van Bastelaere, Anneke Brassinga, Geert Buelens, Hugo Claus, Paul Demets, Bernard Dewulf, Maarten Doorman, Anna Enquist, Eva Gerlach, Luuk Gruwez, Hubert van Herrewehen, Stefan Hertmans, Ingmar Heytze, Peter Holvoet-Hanssen, Ibn“al“Khayyaat, Hester Knibbe, Gerrit Komrij, Rutger Kopland, Anton Korteweg, Gerrit Kouwenaar, K. Michel, Roger M.J. de Neef, Leonard Nolens, S.J. Pretorius, Martin Reits, Erik Spinoy, Koen Stassijns, Mustafa Stitou, Peter Verhelst, Eddy van Vliet, Menno Wigman, 

Openingstijden: elke dag van 14.00 uur tot 19.00 uur; op zondag vanaf 11.00 uur.
Meer informatie: http://www.poeziezomerswatou.be/ – www.poeziezomerswatou.be

(Bron: Watou/tm)

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer