The Garden Party, donderdag 3 juli 2003

In hun uitnodiging lichten de organisatoren (SIPA: Stichting Internationale Poëzie Amsterdam) toe: ?Elk jaar laten de beste nieuwe en gevorderde dichters uit binnen- en buitenland op een mooie zomeravond hun poëzie horen in de buitenlucht op een van de meest prachtige plekken die Amsterdam verborgen houdt.

De dichters die tijdens de derde editie van The Garden Party van zich laten horen zijn Nederlands (Robert Anker, Jan Baeke, Anton Ent en Marjoleine de Vos), Vlaams (Dirk van Bastelaere en Leonard Nolens), Engels (James Fenton), Iers (Medbh McGuckian) en Italiaans (Paolo Ruffilli). Alle dichters dragen voor uit het eigen poëtisch werk, behalve Marjoleine de Vos, die een lezing houdt ter ere van de in februari overleden dichter C.O. Jellema.

Tijdens de avond worden naast gedichten ook hapjes en drankjes geserveerd. Bij slecht weer worden de voordrachten verplaatst van de tuin naar het café van het Theater Instituut.

Donderdag 3 juli 2003, vanaf 18.00 uur
Theater Instituut Nederland
Herengracht 168, Amsterdam
Vrij entree

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SIPA: 020-683 69 01.

(Bron: SIPA/tm)

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer