Landscape with rowers op komst

De bloemlezing, die in februari 2004 verschijnt bij de prestigieuze Princeton University Press, bevat een uitvoerige inleiding in de moderne dichtkunst van de Lage Landen en de gedichten in het Engels en het Nederlands. De titel van de bloemlezing luidt Landscape with rowers. Poetry from the Netherlands.

Coetzee doceerde lange tijd Engelse letterkunde aan de universiteit van Kaapstad en spreekt vloeiend Nederlands. Hij heeft de gedichten zelf gekozen en vertaald naar het Engels. Dat net hij deze bloemlezing samenstelt, baart misschien wel wat verbazing, want in zijn roman Portret van een jongeman laat zich lezen: ?De Nederlanders zijn het saaiste volk ter wereld en de meest anti-poëtische natie. Persoonlijk is Coetzee echter een andere mening toegedaan: ?Sinds de Vijftigers is er een intense poëtische activiteit in Vlaanderen en Nederland, maar de Nederlandstaligen hebben dat goed geheim kunnen houden.

 

 

(Bron: http://www.babelachtig.be/ – www.babelachtig.be / tm)

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer