Auteur Jean-Paul Franssens overleden

Met het overlijden van Jean-Paul Franssens verliest De Arbeiderspers niet alleen een van haar markantste en authentiekste schrijvers maar ook een auteur die als mens zeer geliefd was, zo stelt de uitgeverij in een schriftelijke reactie. ‘Zowel in zijn werk als in de werkelijkheid was hij een geboren verteller met een onvervreemdbaar eigen stemgeluid, die hilariteit en zelfspot met een grote lenigheid kon laten volgen op ernst en drama.’
 
Jean-Paul Franssens was behalve (proza)schrijver ook dichter en beeldend kunstenaar. Bij De Arbeiderspers publiceerde hij poëzie, twee delen Privé-domein Zuiderkerkhof 1 en De wereld wil bedrogen worden,, de roman Rozen uit het Zuiden en de met eigen prenten geïllustreerde verhalenbundel Kinderschrik. Een ander deel van zijn oeuvre verscheen tussen halverwege de jaren tachtig en halverwege de jaren negentig bij De Harmonie.

bron: http://www.boekblad.nl/ – http://www.boekblad.nl/ / sk

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer