Auteur Jean-Paul Franssens overleden

Met het overlijden van Jean-Paul Franssens verliest De Arbeiderspers niet alleen een van haar markantste en authentiekste schrijvers maar ook een auteur die als mens zeer geliefd was, zo stelt de uitgeverij in een schriftelijke reactie. ‘Zowel in zijn werk als in de werkelijkheid was hij een geboren verteller met een onvervreemdbaar eigen stemgeluid, die hilariteit en zelfspot met een grote lenigheid kon laten volgen op ernst en drama.’
 
Jean-Paul Franssens was behalve (proza)schrijver ook dichter en beeldend kunstenaar. Bij De Arbeiderspers publiceerde hij poëzie, twee delen Privé-domein Zuiderkerkhof 1 en De wereld wil bedrogen worden,, de roman Rozen uit het Zuiden en de met eigen prenten geïllustreerde verhalenbundel Kinderschrik. Een ander deel van zijn oeuvre verscheen tussen halverwege de jaren tachtig en halverwege de jaren negentig bij De Harmonie.

bron: http://www.boekblad.nl/ – http://www.boekblad.nl/ / sk

Recent

25 april 2018

Roman als gebeurtenis

Literair Nederland - 10 jaar geleden

10 juli 2008

Saramago lezen tegen de tijdgeest
Recensie door Menno Hartman

‘De Nederlandse musea bevinden zich in een identiteitscrisis. Ze lijken niet te weten waar hun eigenlijke taak ligt: bij kunst of bij entertainment.’ schreef Janneke Wesseling in het NRC-Handelsblad van zaterdag 30 oktober. Verscheidene musea kiezen niet meer voor tentoonstellingen die gewijd zijn aan een kunstenaar, maar laten zich door een kunstmarketingbureau adviseren overzichtstentoonstellingen te maken met titels als Bloemen van verlangen, vier eeuwen bloemen in de kunst.

Lees meer