VU-podium poëzie, 7 en 9 juni 2003

Zaterdag 7 juni

Poëziemanifestatie ‘Muziek en poëzie’ in de historische omgeving van het Vordense kasteel Hackfort. Bekroonde deelnemers van eerdere edities van de VU-podium poezieprijs dragen voor uit eigen werk. Ook is er een podium voor aanstormend dichttalent. Muziek door studenten van het Amsterdams Conservatorium.

Locatie: kasteel Hackfort te Vorden; aanvang: 14.00 uur; toegang: 10,- euro.

Maandag 9 juni

Uitreiking VU-podiumpoëzieprijs. De jury – o.l.v. Theo de Boer – maakt bekend welk gedicht, met als thema wetenschap, dit keer de jaarlijkse VU-podium poëzieprijs wint. Ook wordt de bloemlezing Tegen beter weten 4 ten doop gehouden, met daarin de dertig beste inzendingen van afgelopen jaar. Speciale gast Huub Oosterhuis wordt geïnterviewd en leest voor uit eigen werk. Aansluitend ontvangt Oosterhuis het eerste exemplaar van de aan hem gewijde bundel Vechten en vieren.

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam; aanvang: 14.00 uur; toegang: 10,- euro.

Voor een uitgebreide beschrijving van de activiteiten: http://www.vupodium.nl – www.vupodium.nl

(Bron: VU/tm)

Recent

25 april 2018

Roman als gebeurtenis

Literair Nederland - 10 jaar geleden

10 juli 2008

Saramago lezen tegen de tijdgeest
Recensie door Menno Hartman

‘De Nederlandse musea bevinden zich in een identiteitscrisis. Ze lijken niet te weten waar hun eigenlijke taak ligt: bij kunst of bij entertainment.’ schreef Janneke Wesseling in het NRC-Handelsblad van zaterdag 30 oktober. Verscheidene musea kiezen niet meer voor tentoonstellingen die gewijd zijn aan een kunstenaar, maar laten zich door een kunstmarketingbureau adviseren overzichtstentoonstellingen te maken met titels als Bloemen van verlangen, vier eeuwen bloemen in de kunst.

Lees meer