VU-podium poëzie, 7 en 9 juni 2003

Zaterdag 7 juni

Poëziemanifestatie ‘Muziek en poëzie’ in de historische omgeving van het Vordense kasteel Hackfort. Bekroonde deelnemers van eerdere edities van de VU-podium poezieprijs dragen voor uit eigen werk. Ook is er een podium voor aanstormend dichttalent. Muziek door studenten van het Amsterdams Conservatorium.

Locatie: kasteel Hackfort te Vorden; aanvang: 14.00 uur; toegang: 10,- euro.

Maandag 9 juni

Uitreiking VU-podiumpoëzieprijs. De jury – o.l.v. Theo de Boer – maakt bekend welk gedicht, met als thema wetenschap, dit keer de jaarlijkse VU-podium poëzieprijs wint. Ook wordt de bloemlezing Tegen beter weten 4 ten doop gehouden, met daarin de dertig beste inzendingen van afgelopen jaar. Speciale gast Huub Oosterhuis wordt geïnterviewd en leest voor uit eigen werk. Aansluitend ontvangt Oosterhuis het eerste exemplaar van de aan hem gewijde bundel Vechten en vieren.

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam; aanvang: 14.00 uur; toegang: 10,- euro.

Voor een uitgebreide beschrijving van de activiteiten: http://www.vupodium.nl – www.vupodium.nl

(Bron: VU/tm)

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer