30 mei 2003

34STE POETRY INTERNATIONAL FESTIVAL IN HET TEKEN VAN DE MEDITERRANE POÃ?ZIE14- 20 juni

  • ?Verdediging van de poëzie door de Oostenrijkse dichter Raoul Schrott.
  • ?Voor Vader. Voor Moeder, een theaterprogramma onder regie van Peter Sonneveld met gedichten over vaders en moeders.
  • Speciale programmas over Martinus Nijhoff en K.P. Kavafis, met voordrachten, documentairefragmenten en muziek.
  • Bekendmaking van de C. Buddingh-prijswinnaar 2003 in een programma met de genomineerden: YELLe! van Norbert de Beule (Contact), Straatvluchter van Sieger M. Geertsma (Passage), Mos en gladde paadjes van Jane Leusink (Mozaïek) en Het geluk weet niets van mij van Hanz Mirck (Vassallucci).
  • 5de Poetry International Slam! met de beste slamdichters uit verschillende landen, gepresenteerd door DJ Marco Brown en Rik Maverik.
  • Op zondag 15 juni een discussie met twee Arabische en een Israëlische dichter over de veranderde houding tegenover de Westerse wereld na 11 september 2001 en de oorlogen in Afghanistan en Irak, georganiseerd door De Unie.
  • In Theater Lantaren/Venster op woensdag 18 juni een volledige dag over verschillende mengvormen van poëzie en film (door dichters gekozen films, verfilmde gedichten, en aandacht voor poëzie in speelfilms), afgesloten met een discussie.
  • ?Poetry Lounges: discussies voorafgaand aan de avondprogrammas over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot poëzie.
  • Tot slot van het festival ?een huis van poëzie: gedichten over de verschillende kamers van een huis van bijna twintig dichters.

14 tot en met 20 juni 2003, Rotterdamse Schouwburg

De programmas zijn omlijst met muziek, talkshows en een boekenmarkt.

Vanaf 14 juni is de festivalbloemlezing 2003, Hotel Parnassus, uitgegeven door De Arbeiderspers, voor 18 euro te koop op het festival en in een groot aantal boekhandels. Het literaire tijdschrift De Gids brengt ter gelegenheid van het festival een speciaal nummer uit over de Middellandse Zee.

Datum: 14-20 juni

Plaats: Rotterdamse Schouwburg

Aanvang: 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

Entree: 8,50 euro / 7 euro*, passe-partout: 33 euro / 23 euro* (* = reductie)

Vraag de gratis programmakrant aan: tel: 010-282 27 77, mailto:info@poetry.nl – info@poetry.nl, of kijk op http://www.poetry.nl/ – www.poetry.nl.

bron: poetry / le

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer