30 mei 2003

34STE POETRY INTERNATIONAL FESTIVAL IN HET TEKEN VAN DE MEDITERRANE POÃ?ZIE14- 20 juni

  • ?Verdediging van de poëzie door de Oostenrijkse dichter Raoul Schrott.
  • ?Voor Vader. Voor Moeder, een theaterprogramma onder regie van Peter Sonneveld met gedichten over vaders en moeders.
  • Speciale programmas over Martinus Nijhoff en K.P. Kavafis, met voordrachten, documentairefragmenten en muziek.
  • Bekendmaking van de C. Buddingh-prijswinnaar 2003 in een programma met de genomineerden: YELLe! van Norbert de Beule (Contact), Straatvluchter van Sieger M. Geertsma (Passage), Mos en gladde paadjes van Jane Leusink (Mozaïek) en Het geluk weet niets van mij van Hanz Mirck (Vassallucci).
  • 5de Poetry International Slam! met de beste slamdichters uit verschillende landen, gepresenteerd door DJ Marco Brown en Rik Maverik.
  • Op zondag 15 juni een discussie met twee Arabische en een Israëlische dichter over de veranderde houding tegenover de Westerse wereld na 11 september 2001 en de oorlogen in Afghanistan en Irak, georganiseerd door De Unie.
  • In Theater Lantaren/Venster op woensdag 18 juni een volledige dag over verschillende mengvormen van poëzie en film (door dichters gekozen films, verfilmde gedichten, en aandacht voor poëzie in speelfilms), afgesloten met een discussie.
  • ?Poetry Lounges: discussies voorafgaand aan de avondprogrammas over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot poëzie.
  • Tot slot van het festival ?een huis van poëzie: gedichten over de verschillende kamers van een huis van bijna twintig dichters.

14 tot en met 20 juni 2003, Rotterdamse Schouwburg

De programmas zijn omlijst met muziek, talkshows en een boekenmarkt.

Vanaf 14 juni is de festivalbloemlezing 2003, Hotel Parnassus, uitgegeven door De Arbeiderspers, voor 18 euro te koop op het festival en in een groot aantal boekhandels. Het literaire tijdschrift De Gids brengt ter gelegenheid van het festival een speciaal nummer uit over de Middellandse Zee.

Datum: 14-20 juni

Plaats: Rotterdamse Schouwburg

Aanvang: 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

Entree: 8,50 euro / 7 euro*, passe-partout: 33 euro / 23 euro* (* = reductie)

Vraag de gratis programmakrant aan: tel: 010-282 27 77, mailto:info@poetry.nl – info@poetry.nl, of kijk op http://www.poetry.nl/ – www.poetry.nl.

bron: poetry / le

Recent

11 augustus 2017

Zorgenkind of zondagskind

7 augustus 2017

Een kanjer

4 augustus 2017

Wondranden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

27 augustus 2007

Iemand gaat op reis naar een prachtig land, Peru in dit geval, en schrijft een boek over deze reis. Op de flap staat: "Het neusje van Peru voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Triticameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos."

Iemand gaat op reis naar een prachtig land, Peru in dit geval, en schrijft een boek over deze reis. Op de flap staat: "Het neusje van Peru voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Triticameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos."

Dat klinkt toch goed nietwaar? Helaas, we worden wel meegenomen maar niet naar het bovengenoemde. Natuurlijk komen deze gebieden wel voor in het boek maar het frappante is dat ik heel veel over het reizen zelf heb gelezen maar weinig over het land.

Lees meer