Agenda

Brabant Gedicht 2013

Gedichtenwedstrijd

Begin 2013 vindt in ‘s-Hertogenbosch en Leuven de negende editie plaats van Brabant Gedicht. Dichters uit de Nederlandse provincie Noord-Brabant en de Belgische provincie Vlaams Brabant strijden dan om de titel ‘beste Brabantse dichter 2013’. Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch roept talentvolle dichters op om zich aan te melden voor deze internationale gedichtenwedstrijd. Wie kans wil maken op het prijzengeld van € 250,- en een podiumplaats op festival GDMW kan zich tot maandag 14 januari 2013 aanmelden.

Brabant Gedicht is een gedichtenwedstrijd voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar, die in (Nederlands of Vlaams) Brabant geboren zijn of er wonen. Dichters kunnen zich voor Brabant Gedicht aanmelden door vóór maandag 14 januari a.s. een e-mail te sturen naar brabantgedicht@bibliotheekdenbosch.nl met vier gedichten, de adresgegevens en een korte bio- en bibliografie.

Op zondag 3 februari, midden in de Poëzieweek, vindt in stadsBIEB Centrum de Nederlandse voorronde plaats. Acht geselecteerde dichters dragen dan voor uit eigen werk onder het toeziend oog van een deskundige jury. Deze jury bepaalt welke vier dichters het in de finale opnemen tegen elkaar én hun Vlaamse medefinalisten. De finale vindt plaats op zaterdag 16 maart, ook in ‘s-Hertogenbosch.

De uiteindelijke winnaar van Brabant Gedicht 2013 ontvangt een geldbedrag van € 250,- en mag op 11 mei 2013 optreden tijdens het Geen Daden Maar Woorden Festival in de Verkadefabriek.

Brabant Gedicht is een samenwerking van de bibliotheken in de zustersteden ‘s-Hertogenbosch en Leuven.