Ongeveer 1200 paginas Roland Holst, begin 2004

Adriaan Roland Holst (1888-1976) werd tijdens zijn leven gezien als een groot Nederlands dichter, wat heet: hij werd ?De Prins der Nederlandse dichters genoemd. Na zijn dood raakte zijn werk wat in de vergetelheid, zodat tegenwoordig vrijwel niemand onder de vijftig Roland Holsts gedichten nog leest.

Van der Vegt is optimistisch over de belangstelling voor de heruitgave: ?Roland Holst staat bekend als een van de wereld afgewend dichter. Ten onrechte is hij wel teruggebracht tot een poëet die met aftandse retoriek over zee en wind prevelde. Tot mijn geluk merk ik op literaire avonden echter, dat de belangstelling juist weer terugkomt voor deze grote mythische dichter.

(Bron: de Volkskrant/tm)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer