MEET THE REDACTIE! ZONDAG 18 MEI VAN 21-22 UUR, IN DE CHATBOX

De Chatbox van Literair Nederland blinkt uit in eenvoud. Wanneer desalniettemin onduidelijkheden zijn over het functioneren, mail dan naar mailto:menno@literairnederland.nl – menno@literairnederland.nl. De verzamelde vragen en opmerkingen worden verwerkt tot een beknopte handleiding. Voor nu: literair babbelen als de broertjes De http://www.absofacts.com/literatuur/data/goncourtedmondjulesde.shtml – Goncourt, die naar verluidt hun moeder beloofde zoveel mogelijk tijd samen door te brengen. Een nobel streven:

?En zo zijn we weer in de rue du Caire, waar ’s avonds heel de losbandige nieuwsgierigheid van Parijs samenkomt, de rue du Caire met zijn obscene ezeldrijvers, met zijn lange Afrikanen in zinnelijke houdingen, die hun begerige blikken over de langskomende vrouwen laten gaan, met die verhitte bevolking, die je doet denken aan katten die op gloeiende houtskool pissen.

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer