14 mei 2003

MEET THE REDACTIE! ZONDAG 18 MEI VAN 21-22 UUR, IN DE CHATBOX

De Chatbox van Literair Nederland blinkt uit in eenvoud. Wanneer desalniettemin onduidelijkheden zijn over het functioneren, mail dan naar mailto:menno@literairnederland.nl – menno@literairnederland.nl. De verzamelde vragen en opmerkingen worden verwerkt tot een beknopte handleiding. Voor nu: literair babbelen als de broertjes De http://www.absofacts.com/literatuur/data/goncourtedmondjulesde.shtml – Goncourt, die naar verluidt hun moeder beloofde zoveel mogelijk tijd samen door te brengen. Een nobel streven:

?En zo zijn we weer in de rue du Caire, waar ’s avonds heel de losbandige nieuwsgierigheid van Parijs samenkomt, de rue du Caire met zijn obscene ezeldrijvers, met zijn lange Afrikanen in zinnelijke houdingen, die hun begerige blikken over de langskomende vrouwen laten gaan, met die verhitte bevolking, die je doet denken aan katten die op gloeiende houtskool pissen.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

10 oktober 2017

Eindeloos gepieker

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer