7 mei 2003

VRIJDAG ? De dag waarop ik vrij was', 9 mei

Uit het persbericht: ‘Vier dagen na de viering van onze Nationale Vrijheid, wil Perdu stil staan bij de persoonlijke vrijheid, de vrijheid of bevrijding van een individu. Op deze vrijdagavond komen er schrijvers en dichters met volstrekt verschillende achtergronden, roots zo u wilt, van over de hele wereld, naar Perdu om voor te dragen over hun vrijdag, de dag waarop ze vrij waren, of zich op zijn minst vrij voelden. Bevrijd van een regime, relatie, religie, denkbeeld, baan of een andere beklemmende omstandigheid. In hoeverre is vrijheid relatief, onderhevig aan interpretatie, en in hoeverre verschilt het vrijheidsbeeld van een Uruguayaan van dat van een Hollander of Iraki.’

Met medewerking van Ali Abazzaz, Tomas Lieske, Ramon Haniotis, Shakila Azazzida, Antonije Žalica e.a.

Vrijdag 9 mei, 20.30 uur

Perdu, Kloveniersburgwal 86

1012 CZ Amsterdam

020-422 05 42

http://www.perdu.nl – www.perdu.nl

(Bron: Fraktie/tm)

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer