5 mei 2003

VSB Poëzieprijs: de winnaar

Oosterhoff krijgt de prijs voor zijn bundel Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen (De Bezige Bij). In de eerder gepubliceerde juryverantwoording wordt deze bundel beschreven als ?een van de avontuurlijkste, eigenzinnigste en oorspronkelijkste bundels die het afgelopen jaar zijn verschenen.

De VSB Poëzieprijs behelst een geldbedrag van 25.000 euro. De overige genomineerden -Robert Anker (De broekbewapperde mens), Arjen Duinker (Misschien vier vergelijkingen), Astrid Lampe (De memen van Lara) en Alfred Schaffer (Dwaalgasten)- krijgen ieder een bedrag van 1.200 euro. De feestelijke uitreiking van de tiende VSB Poëzieprijs vindt plaats op 23 mei in de Amsterdamse Rode Hoed.

Meer informatie: http://www.vsbpoezieprijs.nl – www.vsbpoezieprijs.nl

(Bron: vsb/tm)

Noot: de bekroonde bundel is in week 19 (5 mei t/m 11 mei) ons boek van de week. Meer over Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen vindt u dus bij de afdeling Boek van de Week, tm.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

10 oktober 2017

Eindeloos gepieker

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer