VSB Poëzieprijs: de winnaar

Oosterhoff krijgt de prijs voor zijn bundel Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen (De Bezige Bij). In de eerder gepubliceerde juryverantwoording wordt deze bundel beschreven als ?een van de avontuurlijkste, eigenzinnigste en oorspronkelijkste bundels die het afgelopen jaar zijn verschenen.

De VSB Poëzieprijs behelst een geldbedrag van 25.000 euro. De overige genomineerden -Robert Anker (De broekbewapperde mens), Arjen Duinker (Misschien vier vergelijkingen), Astrid Lampe (De memen van Lara) en Alfred Schaffer (Dwaalgasten)- krijgen ieder een bedrag van 1.200 euro. De feestelijke uitreiking van de tiende VSB Poëzieprijs vindt plaats op 23 mei in de Amsterdamse Rode Hoed.

Meer informatie: http://www.vsbpoezieprijs.nl – www.vsbpoezieprijs.nl

(Bron: vsb/tm)

Noot: de bekroonde bundel is in week 19 (5 mei t/m 11 mei) ons boek van de week. Meer over Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen vindt u dus bij de afdeling Boek van de Week, tm.

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer