23 april 2003

Ik heb het al uit maar ik snap er geen jota van!

De leden van de Online Leesclub van Literair Nederland, samen met de redactie, hebben de volgende nieuw te lezen boeken gekozen:

Arjan Visser: De laatste dagen

Astrid Lampe: De memen van Lara

Lars Saabye Christensen: De Halfbroer

T.C. Boyle: Verloren nachten
Richard Flanagan: Het boek van Gould: Een roman in 12 vissen

Deze leesclubs beginnen rond 9 mei. Wie doet er mee? Schrijf je nu al in op het http://www.literairnederland.nl/web/forum/Topic.aspx?FID=56 – Forum. Daar vind je ook uitgebreide informatie over de vijf bovengenoemde titels.

De eerste leesclubronde is een succes geweest. Besproken zijn de boeken Hardboiled Wonderland en het einde van de wereld, van Haruki Murakami, Dagboek van een krankzinnige, van Nikolaj Gogol en Het putje van Milete, van Stefan Hertmans. Sinds kort is – op ons verzoek – Hertmans zelf in het Forum aanwezig om over zijn boek mee te praten. Voor de 2e ronde geldt ook: je weet maar nooit wie er langs zou kunnen komen!

En niet te vergeten: Literair Nederland gaat printen on demand. Van elke leesclub komt een tekstversie beschikbaar, geprint in iets kleiner dan A5 formaat, zodat het makkelijk in het boek past, maar wel aantrekkelijk vormgegeven en op mooi papier.
Op dit moment is de vormgever bezig een goede manier te vinden om dit plan werkelijkheid te maken. Aan de lezers in de leesclub wordt het boekje dan tegen kostprijs aangeboden. Ook voor andere geïnteresseerden is het boekje te verkrijgen. Voor meer informatie en eventuele bestellingen op voorhand kan je mailen met mailto:menno@literairnederland.nl – Menno. Meer informatie over vormgeving, prijs en hoe te bestellen volgt later op de website.

sk

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer