Ik heb het al uit maar ik snap er geen jota van!

De leden van de Online Leesclub van Literair Nederland, samen met de redactie, hebben de volgende nieuw te lezen boeken gekozen:

Arjan Visser: De laatste dagen

Astrid Lampe: De memen van Lara

Lars Saabye Christensen: De Halfbroer

T.C. Boyle: Verloren nachten
Richard Flanagan: Het boek van Gould: Een roman in 12 vissen

Deze leesclubs beginnen rond 9 mei. Wie doet er mee? Schrijf je nu al in op het http://www.literairnederland.nl/web/forum/Topic.aspx?FID=56 – Forum. Daar vind je ook uitgebreide informatie over de vijf bovengenoemde titels.

De eerste leesclubronde is een succes geweest. Besproken zijn de boeken Hardboiled Wonderland en het einde van de wereld, van Haruki Murakami, Dagboek van een krankzinnige, van Nikolaj Gogol en Het putje van Milete, van Stefan Hertmans. Sinds kort is – op ons verzoek – Hertmans zelf in het Forum aanwezig om over zijn boek mee te praten. Voor de 2e ronde geldt ook: je weet maar nooit wie er langs zou kunnen komen!

En niet te vergeten: Literair Nederland gaat printen on demand. Van elke leesclub komt een tekstversie beschikbaar, geprint in iets kleiner dan A5 formaat, zodat het makkelijk in het boek past, maar wel aantrekkelijk vormgegeven en op mooi papier.
Op dit moment is de vormgever bezig een goede manier te vinden om dit plan werkelijkheid te maken. Aan de lezers in de leesclub wordt het boekje dan tegen kostprijs aangeboden. Ook voor andere geïnteresseerden is het boekje te verkrijgen. Voor meer informatie en eventuele bestellingen op voorhand kan je mailen met mailto:menno@literairnederland.nl – Menno. Meer informatie over vormgeving, prijs en hoe te bestellen volgt later op de website.

sk

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer