Imme Dros ontvangt Theo Thijssenprijs 2003

Het werk van Imme Dros, die in 1971 debuteerde met Het paard Rudolf, werd eerder bekroond met tien Zilveren Griffels, de Nienke van Hichtumprijs (1983) en de Woutertje Pieterse Prijs (1988). Dros schreef meer dan vijftig boeken: dierenverhalen, prentenboeken, puberteitsromans en bewerkingen van klassieke verhalen, waaronder de Odyssee.

De Theo Thijssenprijs, de ‘PC. Hooftprijs voor kinder- en jeugdliteratuur’, is Dros toegekend op voordracht van een jury onder voorzitterschap van Joke van Leeuwen, de vorige laureaat.

Evenals aan de P.C. Hooftprijs is aan de Theo Thijssenprijs een bedrag van 60.000 euro verbonden, waarvan 25.000 euro besteed dient te worden aan publicaties/activiteiten die verband houden met het bekroonde oeuvre. De uitreiking vindt op 19 september 2003 plaats in het Letterkundig Museum te Den Haag.

(Bron: ANP/tm)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer