22 april 2003

Imme Dros ontvangt Theo Thijssenprijs 2003

Het werk van Imme Dros, die in 1971 debuteerde met Het paard Rudolf, werd eerder bekroond met tien Zilveren Griffels, de Nienke van Hichtumprijs (1983) en de Woutertje Pieterse Prijs (1988). Dros schreef meer dan vijftig boeken: dierenverhalen, prentenboeken, puberteitsromans en bewerkingen van klassieke verhalen, waaronder de Odyssee.

De Theo Thijssenprijs, de ‘PC. Hooftprijs voor kinder- en jeugdliteratuur’, is Dros toegekend op voordracht van een jury onder voorzitterschap van Joke van Leeuwen, de vorige laureaat.

Evenals aan de P.C. Hooftprijs is aan de Theo Thijssenprijs een bedrag van 60.000 euro verbonden, waarvan 25.000 euro besteed dient te worden aan publicaties/activiteiten die verband houden met het bekroonde oeuvre. De uitreiking vindt op 19 september 2003 plaats in het Letterkundig Museum te Den Haag.

(Bron: ANP/tm)

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 oktober 2007

Roman met cartoonachtige taferelen
Door Rabin Gangadin

De opvatting dat de zintuiglijke waarneembare wereld de enige werkelijkheid is, is tegenwoordig niet meer vol te houden. In die andere dimensie van werkelijkheid speelt niet alleen de nieuwe natuurkunde, maar ook de religieuze ervaring een belangrijke rol.
De ervaring van mensen die contact zouden hebben gehad met een werkelijkheid die uitstijgt boven de alledaagse werkelijkheid, betreft een waarneming van het transcendente, a.h.w.

Lees meer