Zwagerman presenteert Zomergasten

Uit de veelgestelde vragen op de http://www.vpro.nl/programma/zomergasten/index.shtml?2785571+3730698 – website van de vproover de afgelopen Zomergasten:

ZOEKEN DE GASTEN DE FRAGMENTEN ECHT ZELF UIT?

Ja, de beeldfragmenten worden door de gasten zelf uitgezocht. In uitzonderingsgevallen (wanneer fragmenten onvindbaar, onbetaalbaar of anderszins onmogelijk uit te zenden zijn) kan de redactie wel alternatieven aandragen om de gast op nieuwe ideeën te brengen.

KUNNEN ER VHS KOPIEÃ?N VAN DE UITZENDINGEN BESTELD WORDEN?

Nee, helaas niet. Dit in verband met de rechten van de vele fragmenten.

MAG ER PUBLIEK BIJ DE UITZENDINGEN AANWEZIG ZIJN?

Er is geen publiek aanwezig bij de uitzendingen. Wegens ruimtegebrek mogen zelfs de gasten maar twee mensen meenemen. Overige achtergrondruis wordt veroorzaakt door de redactie.
HOE WORD IK DE VOLGENDE ZOMERGAST?

Ieder jaar zijn er weer mensen die zich bij onze redactie aanmelden als de perfecte Zomergast of zelfs als presentator. Droevig genoeg is een hoofdrol in Zomergasten echter alleen weggelegd voor genodigden.

WAAROM STAAN NIET ALLE FRAGMENTEN OP DE WEBSITE?

In verband met rechten kunnen niet alle fragmenten online komen. Waar er toestemming is verleend, komen de fragmenten voor de duur van drie maanden op de Zomergasten website te staan.

VAN WIE IS DE BEGINTUNE VAN ZOMERGASTEN?

Bugge Wesseltoft: “Existence”
van de cd: Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz.
Sharing (Energy Polygram Norway 1998).
Catalogus nr: 538259-2.

Bron: VPRO / EdV

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer