Jubileum Uitgeverij 010

Hans Oldewarris en Peter de Winter startten in april 1983 Uitgeverij 010, nadat zij hun architectuurstudie aan de Technische Universiteit Delft hadden afgerond. De uitgeverij is dan ook gespecialiseerd in boeken over architectuur en vormgeving. ‘We hebben in de afgelopen jaren veel boeken uitgegeven, en gaan daar zeker mee door’, zegt Hans Oldewarris.

Voorlopig hebben ze ‘werk zat’, maar volgens Oldewarris wordt het tijd te gaan werken aan de voortzetting van de uitgeverij. ‘Dat heeft nu absolute prioriteit. Peter en ik hebben het twintig jaar gedaan, we gaan nu op zoek naar iemand die tezijnertijd de uitgeverij kan voortzetten. Dus zoeken we iemand die bekend is met het terrein van architectuur en vormgeving én met uitgeven, zodat we die kunnen inleiden in het bedrijf. Maar zo iemand vind je niet zomaar.

Het jubileumboek 20 jaar|years 010 toont een compleet overzicht van alle 427 boeken uitgave afgebeeld. De presentatie van het boek vindt plaats in Café Hoboken, onder de Kunsthal. Aansluitend is er feest. Oldewarris verwacht tussen de twee- en driehonderd gasten. Tijdens het feest kunnen zij een bezoek brengen aan de tentoonstelling in de Kunsthal, die nog tot 13 april duurt.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl /sk

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer