14 april 2003

Jubileum Uitgeverij 010

Hans Oldewarris en Peter de Winter startten in april 1983 Uitgeverij 010, nadat zij hun architectuurstudie aan de Technische Universiteit Delft hadden afgerond. De uitgeverij is dan ook gespecialiseerd in boeken over architectuur en vormgeving. ‘We hebben in de afgelopen jaren veel boeken uitgegeven, en gaan daar zeker mee door’, zegt Hans Oldewarris.

Voorlopig hebben ze ‘werk zat’, maar volgens Oldewarris wordt het tijd te gaan werken aan de voortzetting van de uitgeverij. ‘Dat heeft nu absolute prioriteit. Peter en ik hebben het twintig jaar gedaan, we gaan nu op zoek naar iemand die tezijnertijd de uitgeverij kan voortzetten. Dus zoeken we iemand die bekend is met het terrein van architectuur en vormgeving én met uitgeven, zodat we die kunnen inleiden in het bedrijf. Maar zo iemand vind je niet zomaar.

Het jubileumboek 20 jaar|years 010 toont een compleet overzicht van alle 427 boeken uitgave afgebeeld. De presentatie van het boek vindt plaats in Café Hoboken, onder de Kunsthal. Aansluitend is er feest. Oldewarris verwacht tussen de twee- en driehonderd gasten. Tijdens het feest kunnen zij een bezoek brengen aan de tentoonstelling in de Kunsthal, die nog tot 13 april duurt.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl /sk

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer