Agenda

1ste Rudy Kousbroek-lezing vrijdag 1 april

Schrijver K. Schippers geeft de eerste Kousbroek-lezing, een initiatief van uitgeverij Augustus in samenwerking met NRC Handelsblad, De Gids en De Rode Hoed. De organisatie wil jaarlijks een vooraanstaande Nederlandse auteur de opdracht geven een essay te schrijven in de geest van de vorig jaar overleden schrijver Rudy Kousbroek (1929-2010). Kousbroek schreef honderden stukken voor het Culrureel Supplement van NRC Handelsblad.

Op 1 april vindt de première plaats. Naast de vriendschap die K. Schippers onderhield met Rudy Kousbroek, heeft hij net als Kousbroek een brede interesse in onder andere beeldende kunst en de surrealisten. Na het optreden van Schippers is het woord aan Maria Barnas, Tijs Goldschmidt en Daniël Rovers. Deze essayisten van verschillende achtergraond hebben zich eerder beziggehouden met beeldcultuur. Zij zullen ieder een ‘fotosynthese’ ten beste geven. Dit in navolging van het door Kousbroek ingezette genre.

1 april a.s. / De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam / Aanvang: 20.00 uur / Toegang: € 12,50 of € 11,50 (CJP/studenten/Stadspas/65+)met korting, inclusief De Gids met de integrale lezing. Kaarten verkrijgbaar via: www.rodehoed.nl

Opgespoorde wonderen (De fotosyntheses verzameld)

Rudy Kousbroek

Verschenen: Mei 2010, Uitgeverij Augustus

Prijs: 39.90