Vier schrijvers doen literaire wetsvoorstellen, 4 april

Toegang: 5 euro (4 euro met korting)

Vrijdag 4 april, vanaf 20.30 uur in Perdu

Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

Telefoon: 020-4220542; Website: http://www.perdu.nl – www.perdu.nl

Uit de statuten van de Verloren Kamer:

Art. 1. De Verloren Kamer vertegenwoordigt het politiek/literaire geweten van het gehele Nederlandse volk. Doel van de Verloren Kamer is het naar buiten brengen van de politicus in de dichter en vice versa.

Art. 2. Vergaderingen van de Verloren kamer zijn openbaar en vinden plaats ten huize van Perdu te Amsterdam. Slechts bij hoge uitzondering zullen vergaderingen plaatsvinden achter gesloten deuren (u kunt aanbellen).

Art. 3. Leden van de Verloren Kamer worden ondemocratisch gekozen door de Avonden van Perdu op de grondslag van hun merites als dichter of schrijver. Niemand is uitgesloten van lidmaatschap van de Verloren Kamer.

Art. 4. Leden van de Verloren Kamer zullen literaire wetsvoorstellen indienen die onconventioneel zijn en onderbelichte aspecten van de Nederlandse en buitenlandse politiek voor het voetlicht brengen. Vorm en inhoud van betreffende wetsvoorstellen worden overgelaten aan de leden. Geen enkel wetsvoorstel is te vreemd om in overweging te worden genomen door de Verloren Kamer.

Art. 5. De wetsvoorstellen zullen openbaar worden voorgelezen door de indieners. De interruptiemicrofoon staat alle aanwezigen ter beschikking. Bezwaren tegen ingediende wetsvoorstellen zullen plenair worden overwogen. Besluiten worden niet genomen.

(Bron: Perdu/tm)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer