Agenda

19 t/m 26 juni: Theaterschoolfestival

We hebben vers afgestudeerd theatertalent in huis en dat merk je: het bubbelt en het bruist in het Rozentheater. Ze bouwen hun decor en zitten tussendoor in de artiestenfoyer. Licht gespannen toch, want ze moeten nog wél even hun eindvoorstelling presenteren aan het publiek – en de talentscouts die hiertussen zitten.

Mis het niet: vanaf vandaag een week lang iedere avond een nieuwe voorstelling van regie-, speel- en productietalent van de toneelacademies in binnen- en buitenland.

In the Summerhouse ? regie Roeland Hofman
In the Summerhouse is niet alleen een absurde tragedie met moeders en dochters, Mexicanen en hysterische meisjes in badpak, maar ook de kans om schrijfster Jane Bowles aan de vergetelheid te ontrukken. Want afstuderend regisseur Roeland Hofman is het eens met Tennessee Williams en Truman Capote: Bowles is een van de beste en meest onderschatte Amerikaanse schrijfsters aller tijden!
vr 19 t/m zo 21 juni om 21:00 uur

Doof – regie Lotte Bos
Een deejay bij de nachtradio slingert holle woorden de zwarte nacht in. Een vrouw wil aandacht, ze wil liefhebben en geliefd zijn. Ze ontmoet een man die verdwaald lijkt in deze wereld.
ma 22 juni om 19.00 en 21.00 uur

Paupertatis – Regie Elke Wiss
Met schrijfster Malou de Roy van Zuydewijn ? ook columnist van ons Rozentheatermagazine – presenteert Elke Wiss Paupertatis. Over een gezin zoals er zovele zijn; een vader, een moeder en twee zoons. Alle vier verlangen ze naar werkelijk contact, alleen ze weten niet meer hoe dat moet.
di 23 juni om 16.00 en 21.00 uur

Prometheus Visie / Trees, Truus en Toos
Een double bill van de Toneelacademie Maastricht. Eerst Prometheus Visie van regisseur Jorrit Boon, waarin de god Prometheus na de apocalypse tobbend over straat loopt en zijn destructieve creatie ?de mens- vervloekt. Dan de voorstelling van Eva Smid die in haar eentje de drieling Trees, Truus en Toos speelt. Lees meer..
wo 24 juni om 16.00 en 21.00 uur

Bright Unconquered Sons – Rose Bruford College
Studenten van deze gerenommeerde Engelse toneelschool vlakbij Londen, stoeien met Shakespeare: This is the story of five young people and how they live in a 21st century world of mis-communication, pop-culture references and post-modernity. What do they have in common with Shakespeare’s 16th century characters?
do 25 juni om 16.00 en 19.00 uur

Wacht even! ? regie Jan Bárta
‘Ik weet het niet… ik moet erover nadenken… ik kan nu niet beslissen, wacht nog even… Zijn we met z’n allen niet wat doorgeslagen in het poldermodel? De Mime Opleiding presenteert een stuk over besluitvormingsprocessen. Een beeldend besluit van een leuk en vol seizoen in het Rozentheater!
vr 26 juni om 17.00 en 21.00 uur

(bron: nieuwsbrief Rozentheater)

Lees meer en reserveer kaarten: www.rozentheater.nl